Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2013 18:54:09

Získává Zlín málo dotací? Záleží, jak počítáte

Získává Zlín málo dotací? Záleží, jak počítáte

V jednom z internetových článků jsem se dočetl, že město Zlín získává málo evropských dotací. Podle studie tvoří dotace (jak od státu, tak Evropské unie) 24 procent z rozpočtu za roky 2003 až 2012.

 Zlín je tak prý až desátým krajským městem z celkových třinácti v čerpání dotací.

Informace uveřejněné v článku na www.iDnes.cz ale nejsou zcela přesné. Uvedených 24 % nepředstavuje celkovou sumu. Některé akce do ní nebyly započítány, například cyklostezka Zlín-Otrokovice za 20 milionů nebo preference MHD za 33 milionů korun.

Stačí, aby si čtenář srovnal text o nízkém čerpání dotací města Zlína s přiloženou tabulkou, v níž jsou investice vyčísleny, s tím, že poslední tři projekty ještě nebyly dokončeny, a tak jsou dotace zatím jen předpokládané. Nabízí se otázka: proč je informace zavádějící? Komu uvedený server patří?

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/jaroslavholik.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama