Ing. Jaroslav Holík

  • SPD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2013 18:18:51

Česku nepomůže zvyšování DPH

Česku nepomůže zvyšování DPH

Narazil jsem v jednom deníku na srovnání nákupů okolo hranic s Německem. Na první pohled stejné obchody v Aši a v bavorském Selbu mají poměrně odlišné ceny.

 Dovolím si citovat. „Do Německa jezdíme nakupovat už více než dvacet let,“ uvedla Marie Svobodová z Chebu. „Při nákupu pro naši pětičlennou rodinu každý týden ušetřím až tři sta korun.“

Toto vyjádření nepotřebuje komentář. Nepromyšlená snaha pravicových vlád o vyrovnání rozpočtu, kdy se DPH na potraviny postupně zvýšila z 5 na 15 %, přivedla řadu rodin na hranici bídy. Paradoxní je, že k naplnění státní kasy nedošlo. Řada lidí, převážně z dělnických profesí, snižuje spotřebu, protože jsou už bez peněz. Jiní nakupují v zahraničí. České peníze putují mimo republiku a deficit státního rozpočtu se dále zvyšuje. 

Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury chce snížit DPH a spotřební daň z pohonných hmot o 2 Kč. Pokud bude levněji, zůstane lidem víc peněz, mohou tedy více nakupovat, zvýší se spotřeba a tím dojde k oživení ekonomiky. V dané situaci potřebujeme, aby ceny v naší zemi byly nižší než v okolních státech, my přilákali zahraniční spotřebitele a jejich peníze tekly k nám.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/jaroslavholik.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama