PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2013 11:16:19

Česko si zaslouží zákon o právech a povinnostech pacienta

Česko si zaslouží zákon o právech a povinnostech pacienta

Zákon o právech a odpovědnosti pacientů i zdravotníků je dlouhodobým požadavkem Svazu pacientů ČR. V minulém složení sněmovny jsem ho ve spolupráci s ČLK připravovala jako senátní návrh.

Je velkým úspěchem, že záměr jasně formuloval práva i odpovědnost pacientů i práva a odpovědnost jak pacient, tak i zdravotníků a vzájemné formální vztahy ke zdravotnickým zařízením je společným zájmem pacientů i zdravotníků, zvláště v neutěšené situaci po chaotické reformě minulé vlády.  

Vítám oficiální potvrzení společného záměru přijmout velmi praktický zákon o vyváženosti práv ve zdravotní péči jednáním ČLK. Prosazuji, aby se stal vládním návrhem včetně zakotvení pozice pacientských ombudsmanů.

PaedDr. Alena Gajdůšková, v.r.
1. viceprezidentka Svazu pacientů ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama