Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2014 15:18:17

Raději reformisty vně KSČM, než Štěpánovu KSČ

Raději reformisty vně KSČM, než Štěpánovu KSČ

Představitelé ultralevicové Komunistické strany Československa, která se hlásí k odkazu původní KSČ, opět trapně a směšně útočí na Komunistickou stranu Čech a Moravy.

Pidi stranička, jejíž členové bezmezně obdivují tyrana Stalina, Gottwalda a věci, které se udály v 50. letech. Strana, která se nezúčastnila ani předčasných parlamentních voleb, opět kope do KSČM. Podle členů KSČ vymizel z KSČM jakýsi revoluční épos. Tito lidé útočí na reformního komunistu Vojtěcha Filipa. A nejen na něj. Podle Štěpánových pošetilých kamarádů jsou reformisté označeni za jakési bahno. Podle mne odpad a bahno představují lidé, kteří si neváží dnešní demokracie a chtějí návrat zpět. Chápu, že členové a příznivci Štěpánovy KSČ jsou zhrzení a naprosto frustrovaní lidé. Někteří z nich byli před rokem 1989 součástí stranického aparátu KSČ. Dnes tito členové se svým mládežnickým klubem, který se nazývá Svaz mladých komunistů Československa, si jednou za čas udělají pochod městem za mávání rudých praporů se srpem a kladivem. S těmito prapory, na kterých je i vyobrazen Stalin, Lenin a Gottwald se zviditelňují a myslí si, že dělají politiku. Je to trapné a směšné. Štěpánova KSČ dnes v demokratické společnosti nemůže nikoho oslovit a snad i doufejme nikomu ublížit. Jen podotýkám, že KSČM se jasně distancovala od pošetilců ze Svazu mladých komunistů Československa a Štěpánovy KSČ. Bohužel členové KSČ hrají jen svou omezenou roli, kterou zneužívají pisálci z MF DNES a přirovnávají tyto lidi ke spřízněným duším KSČM. Dnes žijeme naštěstí v demokratické společnosti, ale přesto nejen mě je proti srsti, když někdo pokládá věnce k hrobu Gottwalda. Je to ostuda. Ale nebyli bychom demokratického smýšlení, pokud by jsme tyto činy netolerovali. Jak říkám, jsem velice rád, že se KSČM jasně distancovala od radikální KSČ a uznává demokratické hodnoty součastnosti. Bohužel některým lidem zamrzlo myšlení v 50. letech a přesně tito lidé blokují modernizaci naší levice.
Vývoj naší společnosti pokračuje a „kdo zůstal stát,už stojí opodál“.


Petr Cvalín

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama