ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2014 13:26:06

Televizní a rozhlasové poplatky platit či neplatil?

Televizní a rozhlasové poplatky platit či neplatil?

V posledních dnech, kdy se volí členové Rady České televizi a Českého rozhlasu, se toto téma stává součástí politického boje mezi jednotlivými stranami. Obě varianty mají své příznivce, ale i odpůrce.

Proč neplatit?

Jako konzervativní politik jsem proti jakýmkoliv poplatkům nebo skrytým daním.  Služba, která si na sebe nevydělá komercí, by měla na trhu zaniknout. Jenže Český rozhlas a Česká televize nejsou komerční službou, ale plní funkci objektivního a vyváženého zpravodajství ajsou „hlídačem“ demokracie.

V případě, že by byla tato veřejnoprávní média odkázána pouze na dotace z Parlamentu ČR a na komerční sféru, ztratí přirozeně svojí nezávislost. Bohužel víme, kam vede skupování komerčních novin a radií určitou skupinou podnikatelů navázaných na politiku.

Proč platit?

Občané České republiky si zaslouží média, která nejsou závislá na politicích ani na komerční sféře.

Český rozhlas a Česká televize přináší díky přímým poplatkům od občanů ČR vyvážené zpravodajství, může se zabývat a zabývá se nevýdělečnou osvětovou, kulturní a vzdělávací činnost.

I když jsem konzervativní politik, v tomto případě je poplatek od občanů ČR pro veřejnoprávní média opodstatněný. Je pro ochranu demokracie a vyváženého zpravodajství nezbytný.  Ponechme si tato média, neprivatizujme je a zabraňme zásahům do nezávisléhozpravodajství.

Jiří Janeček
Předseda Občanské konzervativní strany

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama