Bc. Jan Gabriel

ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2014 10:49:40

Interpelace a ministr Babiš

Interpelace a ministr Babiš

Jak je vidět, ne vždy je třeba být věcný a ne vždy je třeba nabízet řešení. Z případu včerejších interpelací v Poslanecké sněmovně je vidět, že stačí býti pohotový a mediálně zajímavý.

K problematice financování nemocnic a zdravotnictví po výpadku poplatků ministr financí nejen smíchal vše co mohl, ale hlavně nenabídl řešení. Jen mne trochu překvapuje, že mu za to vlastně media ještě tleskají. 

Místo nabídky systémového řešení nabídl pomoc svého fondu jednomu jedinému zařízení – dětské psychiatrické léčebně. Chvályhodné, že? Jen absolutně nesystémové a do budoucna evidentně nic nepřinášející. Nejdříve uvedl, že on poplatky rušit nechtěl, že to je vina ČSSD. A pak místo řešení raději napadl opozici za členy, kteří sice nejsou dnes ani ve sněmovně ani ve vedení té či oné strany, případně i za nečleny, ale ono přece zahrát na notu korupce je pro ministra Babiše již každodenním chlebem. Vlastně tento argument používá při každém rozhovoru a při každém svém vystoupení. Ještě k tomu přimotal SÚKL.

Jistě, je třeba hledat prostředky, je třeba je hledat všude a SÚKL je jedním z míst, kde se jistě část financí dá najít. Ale to není řešení, které přinese finance do našich nemocnic hned. Pokud bude jakýkoli dnešní pacient doma, bude se jistě stravovat, bude jistě topit i svítit, bude normálně fungovat. Z tohoto lze odvodit, že jistý poplatek, ať je již nazýván jakkoli, by měl platit každý. Odvádění pozornosti od tohoto problému je jen přešlapováním na místě a hrozbou pro zdravotnictví. Ne všechna zdravotnická zařízení  jsou schopna výpadek  financí z poplatků zvládnout. A až kdokoli z nás zjistí, že se mu nedostává té které požadované péče, protože na ni prostě není, bude pozdě. Ministr Babiš říkal, že nám všem ukáže, jak se má makat. Myslím, že by měl přestat vše svalovat na minulost, díky které se stal jedním z největších podnikatelů, a začít opravdu makat.    

Jan Gabriel
předseda OS ODS Praha 11

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama