Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2014 18:05:53

O své případné kandidatuře se rozhodnu až po krajských konferencích STAN

O své případné kandidatuře se rozhodnu až po krajských konferencích STAN

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta, předseda hnutí Starostové pro Liberecký kraj (SLK), se podle svých slov až po nadcházejících krajských konferencích STAN rozhodne o tom, jestli se bude ucházet o některou z nejvyšších pozic.

Rozhodně se ale nezříká své odpovědnosti za Liberecký kraj a prosazení slibů z krajských voleb v roce 2012.

„Do vedení Libereckého kraje jsme jako SLK přišli dělat otevřenou a slušnou politiku vstřícnou k obyvatelům, obcím a městům, neziskovému i podnikatelskému sektoru. Vnímám to tak, že tohle předsevzetí nejde naplnit ani za rok,dokonce ani za čtyři. Proto hodlám i v roce 2016 obhajovat svoji práci a znovu kandidovat na post hejtmana,“řekl Půta.

Potvrdil také, že se zúčastní celostátního sněmu STAN 28. března. „Nepopírám, že bych rád mluvil do toho, kam bude hnutí STAN směřovat. Ale konkrétně z jaké pozice, to se opravdu rozhodnu až po krajských sněmech,které chci navštívit,“podtrhl hejtman s tím, že pro něj a jeho kolegy ze SLK jde o jasnou výzvu -angažmá starostů v krajské a potažmo celostátní politice považují za logické pokračování místní politiky.

„Na komunální úrovni mají občané největší možnost kontrolovat své zastupitele a ovlivňovat veřejné záležitosti. Proto jsme také už v roce 2008 založili SLK a snažíme se teď, se zkušenostmi z místní politiky, otevírat Liberecký kraj. Kraj nebo stát musí být podle mého názoru řízen podobně jako většina obcí a měst. Tedy pod veřejnou kontrolou, zodpovědně a vstřícně vůči občanům. To chci také prosazovat v novém vedení celostátních Starostů,“uzavřel Martin Půta.

Martin Půta
předseda SLK
hejtman Libereckého kraje
starosta města Hrádek nad Nisou vletech 2002-2012

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama