ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2014 20:22:44

Ukrajina - blíž, než si myslíme

Ukrajina - blíž, než si myslíme

Nemohu si pomoci, ale současná intervence Ruska na ukrajinský Krym mi až nepříjemně připomíná něco z naší vlastní historie. Mluvím o situaci v pohraničí Československa v roce 1938.

 Hitlerovské Německo také tenkrát nárok na Sudety vysvětlovalo, mimo jiné, naplněním přirozeného práva na sebeurčení pro místní etnické Němce…

 Jen těžko můžeme čekat, že se tentokrát Evropská unie zachová jinak, než tehdejší nejsilnější Evropské státy. Jak? Najděte si na internetu pojem Mnichovská dohoda....

 V tuto chvíli je už asi jedno, kdo všechno (a proč) měl v počátku krize na Ukrajině prsty. Pravděpodobně se to stejně nikdy s jistotou nedozvíme. 

 V tuto chvíli je už asi jedno, že podle mého nejhlubšího přesvědčení všichni zvenku měli nechat tyto prsty ve vlastních kapsách a dění na Ukrajině nechat výhradně v rukou Ukrajinců. 

 V tuto chvíli je ale jisté jedno – válku by nikdo neměl chtít. Ani Rusko – protože v konečném důsledku by na ní doplatili i jeho vlastní občané. A to by mělo být tím rozhodujícím na misce pomyslných vah. I pro Putina.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama