Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2014 16:02:27

Má dostavět Temelín opravdu státní firma?

Má dostavět Temelín opravdu státní firma?

Názor ministra Mládka, že by mohla výstavbu Temelína zajistit nově vytvořená státní firma, je, dle mého názoru, systémově špatný.

Je nepřijatelný z hlediska veřejné podpory i zatížení státních financí, protože by to otevřelo cestu k neefektivním výdajům na výstavbu a k astronomické výši výdajů na dostavbu Temelína ve výši 300 až 400 mld. Kč.

Vláda včetně ministra průmyslu by se měla soustředit spíše na skutečně efektivní investice s vysokým multiplikačním efektem (dálnice, železniční koridory), případně na investice do služeb občanům (nemocnice, školy, univerzity atd.).

Velmi pravděpodobně v příštích deseti až patnácti letech žádná významná potřeba na nové energetické kapacity v naší zemi nebude a dotovat ceny elektrické energie pro Němce a Rakušany nedává smysl.

Jiří Paroubek, předseda strany LEV 21 a kandidát do EP
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama