ANTIBURSÍK - STOP EKOTERORU !

  • ABS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2014 10:19:54

K BRNU JAKO VESNICI NEDALEKO PRAHY

K BRNU JAKO VESNICI NEDALEKO PRAHY

Zdeněk Tichý, soukromý projektant z Brna již před třemi lety upozornil na problémy, které toto město čekají...

 Dovoluji si nabídnout  článek pana Zdeňka Tichého z 19. října 2011. Nic víc, nic méně.

Chybí nám síň hanby.

Velcí umělci, sportovci a další zasloužili velikáni (teď je spolu s některými úplnými nulami zahrnujeme pod moderní pojem celebrity), za nimiž stojí významná díla, bývají na sklonku  své kariéry uvedeny do příslušné  dvorany nebo síně slávy. Ne tak politici, ti se naopak již po svém vstupu do politiky místo čekání na budoucí slávu obklopují raději hned hmotnými statky. Je to praktičtější a nezáleží to na osobních kvalitách ani přízni veřejnosti.

19. 10. 2011

17

přečteno 2766x

aktuálni karma článku: 10,35

Existuje však i dosti početná skupina veřejně činných lidí, jejichž názory a skutky mohou mít velký společenský dopad a přesto sklonek  jejich kariéry proběhne tak nějak bez povšimnutí ostatních. To je nespravedlivé.  Jsou to lidé, kteří věnují veškerou svou energii destrukčním činnostem, házení klacků pod nohy a maření práce jiných a kteří se shlukují do stran a sdružení (která mimochodem nemají nic společného se skutečnou demokracií, protože jsou výrazně menšinová a nátlaková). Například ekoteroristé Zelení, pátá kolona Greenpeace a zejména shluky destruktivních negativistů, tvořících tzv. Občanská sdružení. Lhostejno jestli Děti Země, Hnutí duha, Brnění, Nádraží v centru atd. Vždy po nich zůstávají zpožděné a zdražené nebo zmařené veřejně prospěšné projekty, do nichž vložilo tvůrčí energii mnoho odborníků i rozumných politiků. Taková jimi zoraná brázda na veřejné líše si přece žádá nějaké zviditelnění a zakotvení v dějinách města či státu. Ať se i jejich potomci a celá další generace nejen brněnských občanů v budoucnosti dozví, že to zaplivané a nefunkční nádraží, neprůchodné komunikace, ztráta pracovních příležitostí, degradace města a jeho ústup z mapy Evropy je právě zásluha těchto organizací a sdružení a zvláště některých jejich agilních společných členů. Pro budoucnost by tak měla být zachována i informace, kdože to způsobil osobním úsilím škody na veřejném majetku a jak velkou náhradu tedy společnosti dluží, nebo kdo to zase ušetřil prostřednictvím pražských soudů brněnské peníze na předražené a nadbytečné pražské stavby. 

Navrhuji proto pro zasloužilé destruktivní negativisty z příslušných sdružení, zejména jsou-li z taktických důvodů současně členy více takových organizací, zřízení síně hanby.  A dále vzkříšení historicky velmi prospěšné instituce, zvané krásně česky pranýř. Abychom byli  všichni teď i v budoucnosti řádně informováni kdo je kdo, kdo za co může a kdo to měl být včas vyhnán jako škůdce holemi z bran města Brna.

JUDr. Ivo Kasal, předseda a mluvčí politické strany ANTIBURSÍK - STOP EKOTERORU ! www.antibursik.cz , FB Antibursík - stop ekoteroru !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama