Mgr. Jana Prokešová

  • OKS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2014 8:30:00

O mně

O mně

Představení kandidátky č. 8 do Evropského parlamentu za Občanskou konzervativní stranu

 1.       Jaké byly a jaké jsou mé životní představy o životě v dnešní době.

Současná doba je složitá jak ekonomicky tak politicky. Je třeba si uvědomit, že mnohdy bychom chtěli po státu sociální výhody, na které jsme byli zvyklí buď sami, nebo nám zůstaly tyto názory od našich rodičů. Zároveň ale voláme po svobodě a demokracii. Toto jsou dva protipóly a je nutné vytyčit hranice mezi nimi. Tedy moje představy o současném životě jsou možná zdánlivě jednoduché. Nacházet hranici toho co mohu chtít po tomto státu a zároveň co já sama jsem schopna tomuto státu dát. Pak vím, že mám svobodnou volbu a můj život se může ubírat směrem, který si sama vyberu.

  

2.       Proč pravicová politika, není to ztráta času?

Možná nejprve otázka proč pravicová? Pocházím z rodiny, kde pravicové smýšlení převládalo a vždy mě učili, že nic není zadarmo. Zároveň jsem byla vedena k pomoci slabším a nemocným. Připadá mi tedy přirozené, dokud je to možné spoléhat se sama na sebe, pracovat a mít za to odpovídající výdělek. A pokud už to možné není, teprve pak se obrátit o pomoc k  ostatním, třeba i státu.

A proč politika? No prostě, pokud budu sedět doma a třeba se i zlobit na nevyhovující politický systém, pak nic nezměním. Začala jsem se tedy věnovat politice nejprve na komunální úrovni a pochopila jsem, jak je někdy důležité vyřešit třeba jen drobnosti, které trápí občany žijící v mém okolí.  Pak tedy mohu s čistým svědomím prohlásit, že to opravdu nebyla ztráta času.


    3. Kde vidím svou úlohu v nově vznikající straně, co bych ráda dosáhla a čím budu přínosem?

Pevnost řetězu se měří jeho nejslabším článkem. Svou úlohu v nově vznikající straně vnímám jako jeden ze článků takového řetězu. Chci pracovat tak, abych nebyla právě tím nejslabším místem. Hodlám přispět svými zkušenostmi v sociální oblasti a prosazovat nejenom práva, ale především povinnosti občanů v této zemi. Zapojení do tohoto procesu je pro mě velikou výzvou, jak se účastnit na spoluvytváření férových podmínek pro poctivé a pracovité lidi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama