Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2014 16:38:23

Den matek

Den matek

Mé známé její dcera jednou dala jako dárek magnetku, na které bylo a doposud je napsáno „Bůh nemůže být všude, proto vymyslel maminky.“.

Žijeme v přetechnizované době, kdy rodinné vazby, rodinné tradice a rodinné klany začínají v běžném životě ztrácet na své významnosti. Na jednu stranu je to pochopitelné, na druhou stranu je to škoda, veliká škoda, že fakt, že se sejde rodina u jedné večeře při nějaké slavnostní příležitosti je něco bez čeho se dnes v podstatě již obejdeme. Píši toto sice ke Dni matek, ale spíš ke „dni rodiny“. Ve své nové praxi začínám čím dál více dostávat mnoho dopisů, které řeší problémy dětí, které jsou vlastně všem na obtíž.

Dovolím si ještě parafrázovat jeden citát, mám pocit, že je to arabské přísloví: „100 mužů dokáže vytvořit tábor, ale jen jedna žena stačí na to, aby vytvořila domov!  I když se stále více mluví o emancipaci žen ve smyslu „totálního“ osvobození od mužů, i když si muži stále více hledají partnery na život i volný čas mezi svými než mezi ženami, přesto apeluji na všechny tyto skupiny. Chraňte své ženy, chraňte svoje matky, své přítelkyně, své dcery. Mateřský pud, ať chcete nebo nechcete, je stále tím nejsilnějším biologickým ochráncem na této planetě a pokud nezmizí, planeta přežije.

Přeji Vám všem hodně hezkých chvil se svými ženami, matkami a obecně s ženským pohlavím a užijte si hezký den.


Vaše Radka Maxová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama