ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2014 12:28:34

Hnutí Otevřená radnice - Několik otázek pro opozičního zastupitele

Hnutí Otevřená radnice - Několik otázek pro opozičního zastupitele

Několik otázek pro opozičního zastupitele Jaroslava Bezpalce - Týn nad Vltavou.

Několik otázek pro opozičního zastupitele Jaroslava Bezpalce.
V minulém Vltavínu Vás a ještě několik dalších opozičních zastupitelů pan František Němec postavil do role lidí, doslova s deformovaným myšlením, jak uvedl a to když jste nepodpořili přijetí půjčky ve výši 5 milionů korun na výstavbu vodovodního řadu do Nuzic. Co vás vedlo k tomu, že jste nepodpořil toto hlasování?
Ano, já za sebe mohu říct, že jsem tuto půjčku nepodpořil a to z důvodu, že město tuto půjčku, potažmo celou stavbu bude muset investovat z vlastních zdrojů. Přitom na takovéto akce existuje hned několik dotačních programů, ze kterých lze získat až 90% ceny díla. Pan Němec byl v minulosti místostarostou, který měl v náplni práce získávání dotací a grantů pro naše město. V té době měl prostor, kdy mohl pro město získat dotace nejenom na výstavbu vodovodního řadu do Nuzic. Navíc v minulosti byla připravena žádost o dotaci na tuto stavbu a to vodohospodářem Ing. Simotou v té době pracovníkem města. Byla velká pravděpodobnost získání peněz na realizaci. Akce mohla být z devadesáti procent zaplacena z dotačních peněz, bohužel minulé vedení města odmítlo spoluúčast a žádost skončila v šuplíku.
Rovněž v tom samém článku se čtenáři dočetli, že opět někteří opoziční zastupitelé nepodpořili odkoupení nemovité kulturní památky Josefínského špýcharu v Kolodějích nad Lužnicí do majetku města. Jaký je váš názor na tuto záležitost?
Odkoupení této kulturní památky za situace a na základě materiálů, které nám byli vedením města předloženy, jsem nepodpořil, i když jsem zastáncem záchrany této jedinečné budovy. Statický posudek, který nám předložilo vedení města byl proveden v prosinci roku 2007. Tedy před sedmi lety. Dnes se statika budovy, kam permanentně zatéká, mohla rapidně změnit. Nebyl předložen žádný záměr ani vize, budoucího využití budovy. Rovněž nám nebylo vysvětleno, proč odpovědné odbory města v minulosti nekonaly, když došlo ke značné devastaci této kulturní památky předchozím majitelem, vyřezání veškerých dřevěných prvků a jejich prodej do zahraničí, zatékání do budovy apod. Toto byly důvody proč většina opozičních zastupitelů nechtěla, aby město za této situace na sebe převzalo plnou odpovědnost a finanční zátěž vyplývající z vlastnictví tohoto objektu.
Další vyhrocená situace nastala při hlasování o prodeji pozemků v bývalých kasárnách společnosti Extrudo Bečice, za cenu 270,-Kč za m2. Proč vám vadí tento prodej?
Vůbec nic nemám proti společnosti Extrudo Bečice ani jejím podnikatelským záměrům a aktivitám. Klidně bych s touto cenou i souhlasil, kdyby ovšem se v takových případech přistupovalo ke všem žadatelům stejně. Znám hned několik případů, kdy byl zájem o zakoupení pozemků pro podnikání, v té samé lokalitě ale cena, kterou žadatelům stanovilo město byla o poznání vyšší než cena, která byla v tomto případě. Rovněž je zajímavé, že při neodsouhlasení tohoto prodeje, šel tento bod znovu do dalšího zastupitelstva města. Z nedávné minulosti známe ale hned několik případů, kdy byla týnským občanem podána žádost o odkoupení pozemku města pro podnikatelské účely v těsném sousedství pozemků, či provozovny žadatele, tudíž pozemky potřebné pro jejich podnikání a městem nevyužívané. Zastupitelstvo města nepřijalo žádné usnesení. Žádost ale byla uložena tzv. k ledu a nově již projednávána nebyla. Žadatelé pravděpodobně neměli ten „správný vztah“ k vedení města. Proto mi velmi vadí tyto rozdílné přístupy k občanům našeho města. Bohužel zde dlouhodobě platí „Všichni jsme si rovni, jenom někteří jsou rovnější“. Z těchto důvodů nemohu svým hlasem při jednání Zastupitelstva města podporovat absolutné rozdílné přístupy k jednotlivým shodným, či podobným žádostem.
Děkuji za rozhovor Miroslav Smolák
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama