ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2014 12:41:03

Hnutí Otevřená radnice - Provést revizi dodavatelských a koncesních smluv

Hnutí Otevřená radnice - Provést revizi dodavatelských a koncesních smluv

Provést revizi dodavatelských a koncesních smluv, které město uzavřelo v posledních letech, a změnit je tak, aby byly výhodnější pro Radnice.

Zalévání květin za 460 Kč, kancelářský papír A4 za 1 korunu, IT služby hodina práce za 2000 Kč. Smlouva mezi městem a dodavatel uzavřená ideálně na neurčito, v případě jednostranného vypovězení úhrada ušlých zisků za deset následujících let a navíc mastná pokuta za tu drzost. 

Že už jste to někde slyšeli? 

Není divu. Byla to běžná praxe na ministerstvech, ale i na celé řadě radnic. Vykutálení radní a náměstci podle podobného mustru uzavřeli celou řadu takovýchto pro obec nevýhodných smluv a ještě pojistili sobě a svým kumpánům vypovězení tajnými dodatky a pokutami. 

Takovýmto nekalým praktikám odzvoní. Naším cílem je provést hloubkový audit a zrevidovat všechny externí smlouvy, které město v minulých volebních obdobích uzavřelo. Pokud se ukáží jako předražené či jinak nevýhodné, budeme tlačit na jejich změnu a případné ukončení. Není nic jednoduššího, než vypsat nová výběrová řízení, z nichž vzejdou výhodnější smlouvy pro nás pro všechny.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama