Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2014 16:24:00

Počasí si vzalo svou daň

Počasí si vzalo svou daň

Úroda ovoce je letos špatná. Proto pálenice v současné době nejedou na plný výkon. Dá se předpokládat, že bude počet zakázek oproti minulému roku poloviční. Špatnou úrodu zavinilo především velké sucho.

Velkou míru menší úrody zapříčinily i nemoci stromů, třešní je také velmi málo, taktéž úroda jablek nebude nijak horentní. Jak dopadnou v tomto suchém počasí švestky, ještě uvidíme. Stromy letos napadl moniliový úžeh. Napadené stromy vypadají jako spálené mrazem. Odborníci doporučují poškozené větve odstranit.

Pokud to sadaři neudělají, mohou riskovat obnovu této choroby i příští rok.

Jabloně tento rok v nebývale velké míře napadl obaleč jablečný. Jeho první generaci už máme za sebou, druhá se objevuje nyní v červenci. A tak věřme, že provozovatelé pálenic letos nespláčou nad výdělkem a my všichni ochutnáme výsledek jejich snažení.

Ing. Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama