ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2014 21:42:13

Bílek - Praha 7 (Hora2014) - Obrácení Marka Ječménka..teď si hraje na titána.

Bílek - Praha 7 (Hora2014) -  Obrácení Marka Ječménka..teď si hraje na titána.

Obrácení Marka Ječménka.... Nejdřív PR hazardu, teď si hraje na titána. Když si obyvatel Prahy 7 otevře nejnovější místní radniční noviny (HOBULET) a nalistuje si článek na straně 4, pravděpodobně se nestačí divit.

Starosta Ječmének je tam líčen jako titán, který vlastním tělem bojuje proti hazardu na území této krásné městské části, byl to on, kdo vyhlásil referendum a protlačil apel na úplné vymýcení heren. Dokonce je hned v úvodu článku pan starosta přímo citován: „Praha 7 dlouhodobě činila kroky, které vedly k zásadní regulaci hazardu na našem území“. 
Avšak pan Ječmének má pravděpodobně velmi krátkou paměť, protože ještě před rokem tvrdě hájil naprosto opačný postoj, opět citace jeho slov: „Plošné zrušení hazardu by velmi pravděpodobně mělo za důsledek vznik černých heren, o kterých by nikdo neměl přehled a nad kterými by nebyla žádná kontrola. Takový krok by mohl vést k eskalaci negativních jevů a zhoršení bezpečnostní situace na našem území“ (HOBULET). 

Podobný názorový obrat o 180° předvedla radnice Prahy 7 za stejného koaličního složení i při hledání varianty nového sídla – nejprve všemi způsoby blokovala vypsání referenda a sveřepě bránila monstrózní miliardovou investici, a to včetně hájení tohoto názoru u soudu za peníze mnoha občanů, kteří vypsání referenda podporovali, aby nakonec poté, co Nejvyšší správní soud referendum umožnil, starosta Ječmének pronesl: „Chtěl bych poděkovat všem občanům, kteří se do místního referenda zapojili. Velmi oceňuji, že veřejnosti není budoucnost Prahy 7 lhostejná“ (vyjádření pro Aktuálně.cz). 

Ano, pane Ječménku, nejen budoucnost, ale i přítomnost není veřejnosti Prahy 7 lhostejná. Hnutí pro otevřenou radnici Prahy 7 je proti hazardu, je proti zneužívání obecních peněz pro vlastní pomníky, je pro jasný směr, který bude ku prospěchu obyvatel a nebojí se vypisovat referenda v těch otázkách, které mají zásadní význam pro další směřování naší městské části.

Ing.Miroslav Bílek - Hnutí Otevřená radnice Praha 7



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama