ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2014 23:34:30

Vysoký (Otevřená radnice) Kouzelná tradice počmárané radnice

Vysoký (Otevřená radnice) Kouzelná tradice počmárané radnice

Jako dětem nám říkali, že kouzla a čáry jsou skutečné. V pozdějším věku se dovídáme, že kouzla a čáry předváděné kouzelníky jsou iluze, jež spolehlivě oklamou naše oči a mysl. Iluze to je mistrovská dovednost zastupitelstva Prahy 15.

 Vytvářet iluzi o spokojené části Prahy, kde se všichni mají rádi a všem se dobře žije. Taková velká šťastná rodina.  Velká šťastná rodina. Ta iluze končí v okamžiku, kdy se chcete vyjádřit k dění okolo Vás, k dění jež se dotýká výrazně Vaší kvality života. Najednou zjistíte, že nejste bráni jako člen, občan. Tedy jste, ale na Vás absolutně nezáleží. Například velmi zajímavě upravený jednací řád zastupitelstva. Vystoupit a interpelovat své zastupitele můžete jen v případě, kdy se zaregistrujete před samotným jednáním a to pouze na téma projednávané zastupiteli. Bohužel témata se nemění už dva roky. Takže smůla. 

Velkou iluzí je budování nových parkovacích míst. Před několika lety udělala radnice dobrý skutek pro motoristy. Zřídila podél komunikace několik desítek nových parkovacích míst. Potud je vše v pořádku. Po několika měsících přijde developer s projektem domu na jiném parkovišti, kde zruší 52 míst. Samozřejmě dostane výjimku a nemusí všechna nová místa pro tento projekt umístit do podzemních garáží. Nějaké vybuduje na povrchu. Počet míst sice odpovídá zákonu, ale neodpovídá počtu bytů. Na garsonku stačí pouze 1/2 místa. Takže se budou muset sousedé domluvit kdo bude komu parkovat na střeše. Takže opět přijdeme o současné místa a dostáváme se do mínusu. No a přichází vrchol vystoupení. Ona před lety zbudovaná místa na přilepšenou se najednou stala náhradními parkovacími místy za zrušené parkoviště sousedícího domu chystaného projektu. Tleskám. 

Opět přijde na řadu kouzlo zvané výjimka. Developer nemusí dodržet požadavek na smíšené využití stavby. Kdo by chtěl stavět dům, ve kterém je 40% nebytových prostor určených na služby obyvatelstvu, nedej Bože lékař, nebo třída mateřské školy. Míst ve školce je dost. Zeptal jsem se na stavebním úřadě proč jsou vydávány takové výjimky, když je občanská vybavenost nedostatečná. " Ale nám se zdá dostatečná" toť odpověď. proč mi teda nevzali syna do školky a musel jsem platit 100 tis. Kč za školkovné v soukromém zařízení jsem se už nedozvěděl. 

No nic, asi mi pod okny postaví 9-ti podlažní dům o 10-ti patrech (nebojte umím počítat do 10-ti, jen první podzemní podlaží není tak nějak pod zemí). To je jen malý příběh jednoho nedůležitého občana. No on bude důležitý na pár minut v polovině října. Všichni se budou ohánět sliby ( teď se dostává do kurzu heslo "Vracíme Vám Prahu" :D  "Milujeme Prahu" a šťastná iluze se bude vířit na předvolebních mítincích. Pak zase všechno utichne. Opět budeme jen nepotřební otravní lidé. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama