Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2014 8:10:45

Příští prezident České republiky - Šimon Pánek

Příští prezident České republiky - Šimon Pánek

Vím, že jím asi nebude, protože se programově vyhýbá politice. Ale právě proto bych si ho za prezidenta přála.

Došlo mi to v těchto dnech, kdy už si začali mnozí o tuto funkci říkat. Tak jsem si řekla, že je dobré to otočit – říct, koho bych si přála jako občan této země v příštích volbách naopak já.

Přála bych si Šimona Pánka. Znám ho osobně z listopadových dnů, a je mi bytostně blízký, i když jsme se od té doby nikdy nesetkali. Sleduji léta jeho práci v Člověku v tísni a s úctou smekám. Vnímám jeho skromnost, která nesnáší pozornost kamer. Už to ho od funkce prezidenta naší země, na rozdíl od jiných, bohužel vzdaluje. Nevzdaluje ho to však od lidí, ale právě naopak.

Šimon Pánek je člověk, kterého bych ráda příště volila, který by jistě zvolen byl, a na kterého bychom v roli prezidenta mohli být hrdi. Měl by mu to někdo říct. Že pokud je někdo skoro jediný, kdo může, tak prostě musí. Chápu – byla by to pro něho životní oběť. Ale také završení všeho, co začal v listopadu 1989 spolu s námi ostatními studenty ve všech obcích a městech, které objížděl. Naše země prostě potřebuje Šimona Pánka na Hradě, a ještě více v Podhradí. Protože je tady 10 milionů „člověků“ v tísni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama