ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2014 13:05:42

Hnutí Otevřená radnice - Zastupitelé Mostu hazard nevyženou. Odhalili jsme proč

 Hnutí Otevřená radnice - Zastupitelé Mostu hazard nevyženou. Odhalili jsme proč

Zastupitelé Mostu se obrátili zády ke stovkám občanů a odmítli ve městě omezit kasina a herny. Hnutí Otevřená radnice odhaluje dosud málo známé okolnosti, které se za neochotou radnice regulovat hazard mohou skrývat.

„Zastupitelé města ukázali, že o omezení hazardu nestojí. Ignorovali názor více než šesti stovek svých spoluobčanů podepsaných pod peticí za nulovou toleranci hazardu. Jde o ukázku politické arogance reprezentantů města, kde je toto téma kvůli kriminalitě a vysokému procentu sociálně slabých rodin hodně citlivé,“ uvádí lídr hnutí Otevřená radnice (HORA) Karel Komárek v souvislosti s tím, že zastupitelé Mostu na svém červnovém zasedání nenechali na jednání vystoupit signatáře této petice.

 „Proti bylo zejména sdružení Mostečané města Mostu v čele s paní Jeníčkovou,“ upozorňuje předseda hnutí Otevřená radnice, které hledalo odpověď na otázku, proč má hazard v Mostě zelenou. Ve veřejných zdrojích zjistilo, že odpověď možná leží v osobních vazbách a vlivu provozovatelů hazardu na některé politiky ve vedení města.
 „V roce 2006 kandidoval na vysoké pozici za sdružení Mostečané Mostu stejně jako někdejší primátor Vozka, nynější radní Pitín, Zelenka a další, také pan Štefan Maronyák. Na scéně se objevuje pan Roman Maronyák, jednatel společnosti BEST LINE group, kde je dalším jednatelem pan Radek Vrábel, jednatel společnosti BOHEMIA JOKER s. r. o. a dalších firem, provozujících výherní automaty,“ odhaluje Karel Komárek.

 Představitelé HORA vnímají, že radnice nechce přijít o přibližně 40 milionů korun, které z hazardu ročně teče do městské kasy. „Jenže druhou stranou téže mince je závislost na hracích automatech, dluhy, kriminalita, rozpad rodin, pád na dno společnosti, který zasáhne nejen samotného gamblera, ale i jeho okolí,“ připomíná Komárek. 

HORA nesouhlasí s argumentací vedení města, že plošný zákaz hazardu by vedl ke vzniku černých heren, internetových kasin a soukromých klubů. „Závislost na hazardu se dá přirovnat k závislosti na drogách. A ty také nejsou legální jen proto, že na černém trhu jsou a budou. Navíc na kontrolování černého trhu máme specializované orgány policie,“ dodává lídr HORA Karel Komárek s tím, že hnutí chce k tématu plošného zákazu hazardu v Mostě vyvolat místní referendum. „Věřím, že k tomu seženeme podpisy potřebných deseti procent oprávněných voličů.“  


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama