Ing. Mgr. Luděk Nezmar, MBA

  • R2014
  • Psáry
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2014 16:19:11

Sankce proti Rusku jsou idiotismus

Sankce proti Rusku jsou idiotismus

Vladimir Vladimirovič doposud jen logicky a racionálně reaguje na zoufale neumětelské, nebo možná naopak velmi promyšlené, kroky Západu. Putin není hrozbou kvůli své vojenské síle, ale spíše kvůli promyšleným protitahům.

 

Otázkou pak zůstává, zda je cílem Západu Rusko vyprovokovat ke konfliktu, nebo se jen jedná o partu neschopných rádoby politiků. Ať jedno nebo druhé, v obou případech je to pro nás - voliče a občany, průšvih.

Politický nesouhlas můžeme dát najevo i jinak než tím, že začneme likvidovat domácí průmysl a ekonomiku idiotskými sankcemi. Evropští, a zvláště ti naši, politici jako Karel Schwarzenberg, by měli číst autory jako Daniela Dreznera nebo Garyho Hufbauera. Pokud by se vzdělávali a logicky uvažovali, tak by chápali, že sankce nemají prakticky žádný vliv na budoucí konání Ruska, míjejí se účinkem a jsou zcela zbytečné. Výsledkem sankcí bude ztráta ruských trhů - již podruhé od roku 1989 - posílení vzájemných vazeb BRICSu a vytvoření nových obchodních příležitostí pro jiné země. Copak si opravdu myslí, že nedodáním jablek a sýrů potrestáme nebo přinutíme ruského medvěda ke změně zahraniční politiky? Blbost, jen ublížíme sami sobě a již tak chatrnou evropskou ekonomiku potácející se v latentní krizi ještě více rozkolísáme.

Můj druhý nesouhlas s oficiální zahraniční politikou se týká podpory nacistů v Kyjevě. Skutečným vládcem není Petro Porošenko ani Arsenij Jaceňuk. Hybnou silou je Pravý sektor, což není nic jiného než uskupení propagující nacistické myšlenky, jehož členové se chovají jako zvířata – viz tragédie v Oděse, kde zahynuly desítky lidí. Na jednu stranu má Evropská unie plná ústa korektnosti a politické férovosti a na stranu druhou se neštítí pragmaticky své zájmy hájit spojenectvím s nacisty. Proč jednou připustíme nezávislost Kosova s poukazem na právo sebeurčení národů a na straně druhé podporujeme na Ukrajině vládu vraždící vlastní obyvatele jen proto, že nechtějí být ve svazku s Kyjevem? Kde soudruzi v EU udělali chybu?

Třetí nesouhlas plyne z historie a vývoje Ukrajiny samotné. Kyjevská Rus, tedy okolí Kyjeva, je původním ukrajinským celkem. Po nájezdech Tatarů se centrum státu posunulo směrem na východ, do Moskvy. Současná Ukrajina je slepenec národností a různých menšin, které mají k sobě nepoměrně dál než Slováci a Češi. A přesto už nemáme Československo. Ukrajina, z logiky věci, nemůže zůstat homogenním státním útvarem, protože mnohé části této země měly zcela jiné historické podmínky a směřování. Vyvrcholením tohoto sociálního ukrajinského inženýrství pak bylo Chruščovovo darování Krymu, který byl po staletí součástí Ruska.

Čtvrtý nesouhlas s politikou Lubomíra Zaorálka, Karla Schwarzenberga a jiných eurofilů pramení z nepochopení stavu v současném Rusku. To už není SSSR. Mocenské struktury fungují na jiných principech. Osobně preferuji pragmatického Putina než alternativu v podobě komunistů nejhrubšího zrna, kteří jsou druhou nejsilnější silou v současném Rusku. Putin není ten, kdo začal nepokoje na Ukrajině. Putin jen mistrně využívá prostor a příležitosti dané západními politiky. USA by asi také nechtěly ruské rakety na mexické straně své hranice. Nejsem kremlofil, ale pouze používám kritické myšlení k racionálním závěrům. Putin jen dělá to, co je pro něj a jeho zemi výhodné a dělá to lépe než celá EU a USA dohromady.

Skutečným nebezpečím pro naši zemi a naše děti není putinovské Rusko, ale islámský radikalismus a fašismus ve všech jeho podobách. Ten kyjevský nevyjímaje. Ze současného dění plyne jediný závěr, a to ten, že Evropská unie v současné podobě nemůže a také nesmí dále pokračovat. Je třeba věci změnit a restartovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama