Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2014 13:56:51

Máme se tu dobře, tak proč volit?

Máme se tu dobře, tak proč volit?

Nemohu si pomoct, ale vždy mě to zaskočí.

Obyvatelé Prahy 2, osloveni v rámci naší kontaktní volební kampaně, se rozpovídají na téma naší městské části, pojmenují výhody i nevýhody bydlení na Praze 2 a v drtivé většině probereme detaily úklidu, bezpečnosti, dopravy a dětských hřišť.
Vše skončí konstatováním, že žádný zásadní problém zde vlastně není. A pak přijde má zákeřná otázka: „A už víte, koho budete volit?“

Tázaný zaváhá, zamyslí se a odpoví: „Já vlastně ani nevím, jestli k volbám půjdu. Je v tom teď strašný zmatek, navíc u nás na dvojce vše funguje.“ Kdyby byl tento jev ojedinělý, tak bych o tom nepsala, ale četnost výskytu této „logiky“ je vskutku zarážející. Jak je možné, že si lidé neuvědomují, že dění v místě jejich bydlení je přímo ovlivňováno lidmi, kteří sedí na radnici? Obsadí-li místo starosty kamarád developera, který mu zaplatil kampaň, příbuzný provozovatele heren v okolí, nebo nezkušený spasitel, který bude vše pouze analyzovat a nic nedělat, pak se v dalším volebním období budeme všichni velmi divit, co se to kolem nás děje a jak to rychle přestane fungovat.

Občanská demokratická strana vede Prahu 2 již dvacet let a jsem přesvědčena, že se opravdu nemáme za co stydět. Zrekonstruovali jsme parky, postavili dětská hřiště, vyháníme herny, zajistili jsme místa ve školkách, modernizujeme školy a maximálně se snažíme starat o seniory. Hospodaříme s vyrovnaným rozpočtem, nemizejí nám žádné peníze v podivných investičních fondech a nekrade se u nás. Pokud však tento stav ukolébá část voličů, kteří s pocitem „že je vlastně vše v pořádku“ volit nepůjdou, pak je dost možné, že po dalším volebním období už zde tento komfort klidu nebude. Musíme si všichni uvědomit, že ne každá změna vede k lepšímu.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama