ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2014 14:23:58

Hnutí Otevřená radnice - Týn nad Vltavou / Jsme dlouhodobě nespokojeni...

Hnutí Otevřená radnice - Týn nad Vltavou / Jsme dlouhodobě nespokojeni...

Patříme ke skupině občanů našeho města, kteří jsou dlouhodobě nespokojeni...

 1. Jste jako lídr kandidátky připraven vykonávat funkci starosty města? Čeho byste v rámci této funkce chtěl ve městě dosáhnout?

 Jsem lídrem uskupení poměrně velkého počtu členů, příznivců a sympatizantů, kteří si vybrali příznačný název Tejňáci. Patříme ke skupině občanů našeho města, kteří jsou dlouhodobě nespokojeni s tím, jak je naše město ovládáno určitou mocenskou skupinou. Tito lidé ovládají nejenom Městský úřad prostřednictvím významných postů, ale rovněž mají nemalý vliv v samotné Radě města. Další rozhodující vliv mají ve společnostech s majetkovou účastí města. Zde jsou jejich posty mnohdy úzce provázány s místní samosprávou. Nelíbí se nám, kam je naše město touto skupinou dlouhodobě směrováno. Nesouhlasíme s tím, jak jsou peníze z městského rozpočtu vysávány těmito společnostmi, různými sdruženími, které jsou ovládány stejnými lidmi, nebo dalšími tzv. spřátelenými osobami. Finanční prostředky jsou mnohdy využívány na nesmyslné a kontroverzní projekty a akce. Vedení města tímto postojem bohužel dlouhodobě vytváří nezdravé podnikatelské prostředí.Naším prvořadým cílem je navrátit do vedení města zdravý rozum, logické myšlení a rozhodování bez intrik. V kostce tedy řečeno „Čitelné a férové jednání radnice vůči občanům“. Takže ano, tak jako jsem přijal post lídra naší kandidátky, tak jsem připraven vykonávat funkci starosty.

 2. Uveďte nejdůležitější priority z volebního programu, které budete prosazovat?

 Hlavní prioritou našeho volebního programu je vrátit lidem důvěru ve vedení města a v jeho rozhodování, což jsem uvedl již ve své odpovědi na první otázku.  Naším heslem je „Čisté, bezpečné a prosperující město“. Naplněním části tohoto předsevzetí je zřízení samostatných technických služeb města v areálu na Budějovické ulici. Nejsme spokojeni s tím, jak společnost Rumpold-T, s.r.o. „pečuje“ a to za nemalé finanční prostředky o vzhled našeho města. Je nejvyšší čas této společnosti vystavit stopku a finanční prostředky, které město každoročně Rumpoldu poskytuje, investovat do zřízení vlastních technických služeb.  Městské policii připravíme jasnou koncepci na zvýšení bezpečnosti našeho města v součinnosti se státní policií. Vymezíme její činnost a náplň práce. Zřídíme detašované pracoviště na Náměstí mládeže a strážníky přivedeme do ulic v inkriminované dny jako preventivní hlídky. Strážníky Městské policie chceme mít v našem městě a přidružených obcích. Nebudeme je zatěžovat plněním úkolů v ostatních obcích.  Naše město trpí dlouhodobým úbytkem obyvatel. Vytipujeme a změnou územního plánu zrealizujeme území pro výstavbu rodinných domků. Vytvoříme stavební pozemky, za přijatelné ceny. Nastavíme spravedlivý a rovný přístup k malým živnostníkům a drobným podnikatelům. Poskytneme všem podnikatelům rovné podmínky pro získání zakázky od městského úřadu. Odejmeme pravomoci vedoucích odborů, o přidělování zakázek malého rozsahu.

 3. Pokud ve volbách uspějete a budete přímo ovlivňovat dění ve městě, jaké projekty a opatření budete realizovat nejdříve?

 V našem městě postrádám a se mnou jistě velká většina našich obyvatel a hlavně mládeže větší možnost sportovního vyžití. Je zde minimum udržovaných sportovišť, adrenalinových a dětských hřišť.Naším cílem je vybudovat ve školním areálu na Malé straně moderní sportovní areál s víceúčelovými sportovišti, včetně přístavby dlouhodobě požadované tělocvičny. Všechny děti, nejen ty ze sportovní třídy si zaslouží moderní, školní, sportovní areál, využitelný pro širší veřejnost.Vybudujeme dětská hřiště ve vytipovaných lokalitách (Havlíčkova ulice, Zadní Podskalí, Vojnova ulice, Alej Míru, park u hřbitova, Hlinecké sídliště).Po dohodě s majitelem Kulturního domu na Hlineckém sídlišti, budeme chtít navrátit kino a část kulturních akcí do této lokality.Náš program a tudíž i cíle jsou poměrně střízlivé. Vycházíme ze stávající situace, kdy nynější vedení města poměrně značně zadlužilo obec na další léta. Bude tedy zapotřebí zapracovat na celkovém snížení dluhu a to samozřejmě ovlivní větší investiční akce.  



Více zde: http://www.hora2014.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama