ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2014 15:22:59

Hnutí Otevřená radnice - Nová Paka: NETAHÁ NÁS NĚKDO ZA NOS?

Hnutí Otevřená radnice - Nová Paka: NETAHÁ NÁS NĚKDO ZA NOS?

Tak jako každé ráno jsem vstal a šel do práce. Hned před domem jsem byl zaskočen pracovníkem technických služeb, který chtěl 50 Kč za úklid před mým domem. No víte, odpověděl na můj zvídavý dotaz. Technické služby jsou soukromá společnost.

 A nějak musíme vydělávat. V tom k nám přistoupil nějaký starší pán. Zaplatíte 100 Kč za používání městských komunikací. A za dítě polovic. Město je prodalo do soukromých rukou. A my je nenecháme ošlapávat zadarmo. Konečně přicházím se synem ke škole. Již z dálky nás zdraví školník. Jsme soukromá základní škola. Musíte zaplatit! To už jsem byl opravdu zaskočen. Místo do práce jsem šel na městský úřad. Tam již u dveří stála krásná slečna. To mě potěšilo. Ovšem jen do té chvíle, než po mě začala požadovat 1000 Kč za vstup na úřad. Objekt je našeho starosty. A nikdo sem nepoleze zadarmo. Tak jsem zaplatil a byl vpuštěn do první kanceláře. Tam po mně vystartovala úřednice. Nemáte zaplaceno za vodu u soukromé vodní společnosti ve výši 15 tisíc za dva kubíky vody a dokud neuhradíte, neotravujte. Tak jsem odešel. Večer jsem se chtěl jít odreagovat do kulturního střediska na zábavný pořad. Ale 5 000 Kč za večerní představení v soukromé divadelní společnosti, bylo už moc. To už jsem začal bezmocně tlouci hlavou o zeď. Nějaké natahující se ruce mě začali táhat za nos. „Co sebou tak mlátíš.“ Ozvalo se vedle mně.

  Naštěstí to byl jen sen. V našem městě zatím není skutečnost tak hrozná. Ale bude tomu tak vždycky? Když si přečtu hned první bod z minulého volebního programu jednoho úspěšného vládnoucího hnutí nezávislých kandidátů v našem městě, nejsem si tak úplně jist. Nyní s prominutím pro připomenutí budu citovat. „Je však důležité, aby si město ponechalo kontrolu nad strategickým majetkem (voda a odpady, technické služby, MKS, komunikace, pozemky u náměstí, budovy organizací měst, sociální byty apod). Příjmy z prodeje nemovitostí by se neměly projíst, ale měly by se opět použít na nákup nové či rekonstrukci stávající nemovitosti.“ Po přečtení těchto řádků se musím zeptat. Kde je oněch neuvěřitelných 109 847 000 korun za prodej městského majetku za poslední dvě volební období.(Zdroj: závěrečné účty a finanční výkazy zveřejněné na www.munovapaka.cz). Co za tyto obrovské peníze radní koupili nebo alespoň nechali opravit. Opravdu jsme je neprojedli? A nebudou se nadále prodávat i další objekty, pokud Vás budou zastupovat stejní lidé? Necháte se levnými populistickými sliby dál táhat za nos? Nebo dáte svůj hlas někomu, kdo neprosazuje jen své zájmy. Ale zajímají ho přání a potřeby většiny občanů Nové Paky. Rozhodnutí o dalších čtyřech letech je na každém z Vás. A tím, že nepůjdete k volbám, nepotrestáte nikoho jiného než sebe.



           Zdeněk Bakovský




Více zde: http://www.hora2014.cz



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama