Tomáš Vandas

předseda DSSS
  • DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2014 10:26:33

Narušitelé

Narušitelé

Oslavy výročí 17. listopadu dostaly povážlivou trhlinu. Postarali se o ni dva prezidenti. Současný – Miloš Zeman – a bývalý – Václav Klaus.

Nemají to věru scénáristé připomínání pádu komunismu jednoduché. Slova o krásné demokracii, úžasné atmosféře v listopadu 1989, těžkém boji za svobodu a klíčové roli disentu jsou zpochybňována.

Právě Zeman a Klaus již několik dní pronášejí jeden kontroverzní (z pohledu vedoucí linie státu) výrok za druhým. A tak například Zeman nejdříve označil ruskou pseudoskupinu Pussy Riot vulgarismy z pornobranže, dále o zásahu SNB na Národní třídě, že nebyl nestandardním masakrem, a že komunisté vlastně moc předali sami a dobrovolně. Do toho přilévá olej do ohně Klaus. Havel byl podle něj komunista, který si žil ve zlaté kleci, Evropskou unii by bylo nejlepší zrušit, jako komunismus, a demokracii škodí umělci.

Však je také ta správná „demokratická většina“ notně pobouřena. Bývalí studentští vůdci vylézají ze zapomnění a znovu připomínají svoji důležitou historickou úlohu, média jako strážci svobody bubnují na poplach: narušitelé tu nemají místo! Žijeme přeci ve krásné, svobodné zemi, o níž se zasloužil tatíček Havel.

Máme demokracii, volnost názorů. Nemáme politické procesy, korupci, nevládne nám mafiánská oligarchie. Lidé, nemáme se krásně..? 
 
Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama