Ing. Roman Línek, MBA

  • KDU-ČSL
  • Pardubický kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2014 16:21:00

Neztraťme duši

Neztraťme duši

V rámci své funkce ve Výboru regionů Evropské unie hodně cestuji a setkávám se s mnoha lidmi ze zahraničí.

Už zdaleka nepatříme k podceňovaným zemím odněkud z východu. Stali jsme partnery a součástí toho západu, ke kterému jsme někdy v 70. a 80. letech vzhlíželi. To ale znamená, že také přišel čas, abychom zase my, společně s dalšími,  pomáhali potřebnějším. Nejen  těm chudším, ale také těm, jejichž lidská práva jsou stále pošlapávána. Ať se nám to zrovna hodí, nebo ne.

Nedávno vystoupil v Evropském parlamentu papež František. Varoval nás, aby Evropa neztratila duši. Myslím, že je to velmi trefné přirovnání. O duši totiž musíme pečovat. Někdy nám v tom denním shonu trochu uniká. Počítáme „má dáti – dal“, obklopujeme se věcmi a hledáme, co by nás udělalo šťastnými.
V našem kraji má jistě svou duši mnoho krásných míst s geniem loci. Ale zdá se mi, že ještě větší moc mají lidé s duší. Znám takových dost, potkávám je zejména v různých obcích při cestách po kraji. Už se těším na setkání i v roce 2015.

Přeji vám krásné svátky a v novém roce stačí jen trochu zdvihnout koutky úst.

Roman Línek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama