ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2015 17:58:00

Vracím návrh změn v pražské MHD k přepracování

Vracím návrh změn v pražské MHD k přepracování

I přes zapracování části připomínek, které předložily jednotlivé městské části, jako náměstek primátorky a radní pro dopravu návrh na zásadní změny v pražské MHD nepodpořím a vracím návrh ROPIDu k přepracování.

Prošel jsem všechny námitky a i přesto, že oceňuji rychlost, se kterou ROPID velkou část připomínek pozitivně vyřešil a zapracoval, shledal jsem oprávněnost dalších mnoha připomínek, které zohledněny nejsou. Vracím tedy návrh ROPIDu k zásadnímu přepracování tak, aby byl v souladu s požadavky městských částí a především ku prospěchu Pražanů.

Již před volbami jsme avizovali, že chceme napravit to, co se nepovedlo při revizi pražské hromadné dopravy v roce 2012 a v současném návrhu některé zásadní změny zapracovány nevidím. K 6. dubnu proto proběhne pouze úprava těch linek MHD, která je nezbytně nutná, aby byly splněny podmínky související s financováním stavby metra A z evropských dotací a nedocházelo k dublování dopravy v lokalitách kolem nových stanic metra.

Současně jsem uložil ROPIDu, aby začal pracovat na novém návrhu změn v pražské hromadné dopravě, ve kterém budou zohledněny již zaslané připomínky a bude reflektovat požadavky jednotlivých městských částí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama