Ing. Věstislav Křenek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2015 23:23:47

Zrada má mnoho podob

Zrada má mnoho podob

Občané ČR by se měli zamyslet, zda "vývoz americké demokracie" z Prahy do východní Evropy a střední Asie je v zájmu České republiky. Osobně jsem přesvědčen, že kdož tak činí, potom zrazuje zájmy ČR.

Před několika dny proběhla některými médiemi stručná nenápadná zpráva, že ministr zahraničí ČR p. Zaorálek (ČSSD) navázal a dokončuje  původní záměr svého předchůdce Karla Schwarzenberga (TOP09), aby Američané v ČR školili „demokratické aktivisty“ z východní Evropy a střední Asie. Z celého našeho politického spektra jsem  u nás, zaznamenal  jen jednu reakci, a to od naši europoslankyně Kateřiny Konečné (KSČM), která se ostře vymezila proti způsobu financování  a vřele doporučila, aby se Američané školili za své a získané poznatky přenesli především do své země, do USA. 


Z publikované zprávy vyplynulo, že už Karel Schwarzenberg zahájil jednání s USA, se Švédskem a nový ministr zahraničí  ČR Zaorálek po několika dnech ve funkci, už počátkem roku 2014 jednal o zřízení tohoto školícího centra s náměstkyní amerického ministra zahraničí pro Evropu a Asii, s Viktorii Nulandovou. Údajným smyslem tohoto školícího „Centra pro občanskou společnost“ je prý vyměňování zkušeností a informací a podle vyjádření Zaorálka jde o: „Soustředěnou pomoc občanské společnosti a zvládaní procesů na hranicích Evropy, které vypadají složitě."


Otevření tohoto školícího centra pod názvem „Prague Civil Society Centre“ se připravuje v Praze, v Opletalové ulici a plánovaný termín je 19. února t.r. Jako zakladatelé tohoto centra jsou uváděni polský „Institut Spraw Publicznych“, norská nevládní organizace „Human Rights house Foundation“ a nám všem dobře známá česká organizace „Člověk v tísní“. Prvním ředitelem centra má být dosavadní vedoucí východoevropských projektů Člověka v tísní p. Valvoda. Přesná obsahová náplň, metodika, sponzoři, strukturální vazby a vztahy se zatím tají, ale prý to vše bude sděleno při slavnostním zahájení. Už dnes bych mohl všem  řečníkům napovídat, protože slovo „demokracie“ bude frekventováno jak ve všech jeho obměnách, tak i ve všech jeho pádech. Když pomineme a oprostíme se o velkohubá prohlášení a všeobjímající politickou lásku k bližnímu, tak docela jednoduše pochopíme oč ve skutečnosti  jde.


Demokratický aktivista v akci:

Pod rouškou „demokracie a občanských společností“ jde především o přípravu „demokratických aktivistů“ na jejich podvratné role v mnoha státech východní Evropy a střední Asie, kde všude se budou připravovat různé  květinkové či barevné revoluce pomocí takových akcí, jako byly na Majdanu v Kyjevě, včetně masakru a střelby jak do demonstrantů, tak i do policistů. Stačí jen připomenout odposlechnutý telefonický hovor šéfa estonské diplomacie Urmase Paeta s komisařkou EU pro zahraničí Catherine Ashton, když jí Paet sdělil, že „protestující demonstranty a policisty zabíjeli stejní odstřelovači, které neřídil prezident Janukovyč ale byli najati předáky Majdanu“, tedy tehdejší ukrajinské opozice proti Janukovyčovi.


Budoucí demokratičtí aktivisté vyškolení v Praze:



Když se podíváme na rozhodující osobnosti, které stojí za „vývozem demokracie z Prahy“ prostřednictvím školícího centra pro „demokratické aktivisty“, tak to jsou další kamínky do celkové skládačky. To, že Karel Schwarzenberg má určité geny po svém otci je v ČR veřejným tajemstvím a on sám podporu majdanským fašistům dával veřejně najevo při svých spanilých jízdách do Kyjeva. To náměstkyně ministra zahraničí USA Victoria Nulandová je už o třídu výše. Sice se snažila popřít fakta, ale pod tíhou důkazů se  přiznala  v rozhovoru pro CNN, že „když USA nasypaly v posledních letech 5 miliard dolarů do Ukrajiny, tak z toho také USA něco chtějí mít.“ Ano, je to ta sama dáma, která chodila po Majdanu a krmila fašistické křiklouny koláčky z krabice s patřičnou ochrankou za zády.


Victoria Nuland, náměstkyně ministra zahraničí USA pro Evropu a Asii:

Zřejmě asi také učarovala našemu čerstvému ministrovi zahraničí p. Zaorálkovi, když ho instruovala jak to v praxi chodí. Volební program ČSSD, ani Koaliční smlouva, ani Programové prohlášení vlády ale nikde nezmiňuje naši pomoc pro USA, ve "vývozu demokracie" na východ od ČR. Aktivistický přístup ministra zahraničí ČR p. Zaorálka tak lze chápat jen jako jeho "osobní zájem", který je v rozporu se zájmy ČR. Jak posoudí voliči přístupy p. Zaorálka ponechme budoucnosti.


To, že šlo na Ukrajině o státní převrat za přímého dozoru a řízení USA přiznal i sám prezident USA v rozhovoru pro CNN před několika dny. USA si vytýčily jasný cíl - přerozdělit postsovětský prostor zapojením bývalých sovětských republik do aliance NATO. Nevidím tedy sebemenší důvod, proč by se ČR měla podílet na jakémkoliv americkém "exportu demokracie" nebo dokonce na podvratné činnosti na území kteréhokoliv suverénního státu prostřednictvím aktivit p. Zaorálka nebo organizace s dojímavým názvem "Člověk v tísní".


Jeden z posledních zákonů USA o dalších sankcích proti Rusku předpokládá i poskytnutí finančních prostředků na „Rozvoj demokracie, podporu institucí občanské společnosti a nezávislých médií.“ Podle zdroje z amerického kongresu bude v průběhu tří let (2016 – 2018) poskytnuto každý rok 20 milionů USD, z nichž svou část dostane i nově otevírané Centrum pro školení „demokratických aktivistů“ v Praze. Jakou „pochvalu“ dostane ministr zahraničí ČR p. Zaorálek za svůj osobní přínos a výkon ponechávám už na fantazii čtenáře.


Ing. Věstislav Křenek,

zastupitel Plzeňského kraje a člen ÚV KSČM



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama