PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2015 19:39:52

ANO: „Stále makáme!“ Bohužel, nějak zvláštně!

ANO: „Stále makáme!“ Bohužel, nějak zvláštně!

...

     Není to ještě tak dávno, co hnutí ANO 2011 odvolalo z důvodu neúspěchu při vyjednávání o budoucí radniční koalici v Plzni z pozice předsedy klubu svých zastupitelů nově zvoleného poslance Pavla Šrámka a do čela dosadilo magistra Romana Zarzyckého.

     Ten byl od roku 2012 provozním ředitelem extraligového klubu ledního hokeje HC Plzeň 1929. Do politicky expandujícího, velice štědře předvolebně dotovaného, týmu ANO naskočil v červenci loňského roku a brzy se stal jeho plzeňským volebním manažerem.  

     V této době však již pár měsíců prosakovaly tiskové zprávy o obviněních, ve kterých mu bylo například kladeno za vinu, že „využil omylu spočívajícím v neplatně uzavřené smlouvě tím, že neinformoval jednatele společnosti a nechal na dresy extraligových hráčů umístit loga mezinárodní letecké společnosti, která jsou chráněna jako mezinárodní ochranné známky a způsobil tak společnosti HC Plzeň 1929 s.r.o. větší škodu, přičemž čin spáchal jako osoba, která má dle smlouvy uzavřené s HC Plzeň 1929 s.r.o. zvlášť uloženou povinnost hájit zájmy poškozeného…, dle § 209 odst. 1,4 písm. b) Trestního zákona. Oba tehdejší jednatelé společnosti, Martin Straka a Václav Jáchim, podle dostupných materiálů o jeho jednání nevěděli a tak jednání s domnělým sponzorem, včetně podpisu všech listin, byly zcela v jeho režii“. Dokumenty potvrzující podání trestního oznámení pro manipulaci se sponzorskými smlouvami, podvody a porušování povinností při správě cizího majetku, z 3. března 2014, Okresnímu Státnímu zastupitelství Plzeň – město, uveřejnila též některá média.

    V říjnu potom proběhly komunální volby, pro hnutí ANO v Plzni vítězně, a volební manažer Zarzycký se tak mohl stát zastupitelem Plzně a krátce nato i předsedou Kontrolního výboru zastupitelstva. Pro tuto funkci byl tzv. ze svého  původního zaměstnání uvolněn. Zjednodušeně řečeno, je nyní plně placen daňovým poplatníkem a měl by mu to také svojí důslednou kontrolní činností vracet.

    Jako bývalý dlouholetý zastupitel města jsem se naivně domníval, že i přes výše zmíněná obvinění, by mohl být Zarzycký pro Plzeň jistým přínosem a nutným oživením. Zejména pro fakt, že již po mnoho let dominuje na plzeňské radnici ODS spolu se svým věrným stínem sociálními demokraty, v některých obdobích také s lidovci. Město ale pod intenzivním náporem jim spřízněných podnikatelů a celorepublikově „proslavených“ kmotrů dlouhodobě strádá. Držel jsem mu snad i palce, například v kauze Carimex, což je největší černá stavba na území Plzně, kde i přes tento známý fakt nechalo ANO 2011 umístit před volbami velkou reklamní plachtu s obličeji svých politických lídrů, Andreje Babiše nevyjímaje. Zarzycký veřejně přislíbil, že se na celou tuto trapnost podívá a zjedná nápravu. K tomu však samozřejmě v předvolební kampani nedošlo, ne nepodobně, jak to nyní chodí s mnohými sliby jeho šéfa, ministra financí a místopředsedy vlády

   Od obecních voleb uplynulo jen několik měsíců a „Babišův“ regionální místopředseda je opět „ na negativní tapetě“. Sedmatřicetiletý politik je nyní, pro změnu, obviněný z přečinu porušení tajemství dopravovaných zpráv, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Podle deníku Právo, si prostřednictvím elektronicko-komunikační sítě pokoutně získal informace ze soukromí jiné osoby, které se poté snažil použít ve svůj prospěch, tedy opatřil si heslo do počítače jiného, odkud si stáhl soubory a ty posléze i využíval. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama