Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2015 20:49:00

ČR přichází o investiční projekty, které by zvýšily zaměstnanost i ekonomický rů

ČR přichází o investiční projekty, které by zvýšily zaměstnanost i ekonomický rů

Na Ministerstvu pro místní rozvoj se v pátek sešla Pracovní skupina poslanců a senátorů k novele stavebního zákona. Zájem o zjednodušení stavební legislativy je patrný.

 „Současným problémem v našem investičním prostředí jsou zdlouhavá řízení s nejistým koncem. Česká republika tak přichází o investiční projekty, které by zvýšily zaměstnanost i ekonomický růst. Jsem ráda, že tento problém řešíme na této komunikační platformě, která nám pomůže přijmout novelu odpovídající co nejvíce požadavkům,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová.

Novela stavebního zákona, kterou připravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, přinese zjednodušení a zrychlení povolovacích řízení. Další podstatnou změnou je integrace procesu posuzování vlivů na životní prostředí do řízení u stavebního úřadu.

Prosazení této novely je jedna z priorit Ministerstva pro místní rozvoj v oblasti stavebnictví. Materiál by měl být předložen vládě České republiky v červenci 2015.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama