Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2010 11:07:08

Česká televize se nechová demokraticky

Česká televize se nechová demokraticky

Do Otázek Václava Moravce nebyl pozván kandidát KSČM na primátora.

Pražská rada KSČM rozhodně odsoudila nedemokratické chování veřejnoprávní České televize, která nepozvala do diskusního pořadu Otázky Václava Moravce zástupce KSČM.

K diskusi, která se týkala podzimních voleb do Zastupitelstva hlavního města Prahy, přizvala pouze představitele ODS (Rudolfa Blažka), ČSSD (Jiřího Dienstbiera ml.), TOP 09 (Zdeňka Tůmu) a VV, resp. ED-SNK, (Markétu Reedovou), přičemž pražští komunisté nejen že jsou v současné době opoziční stranou v zastupitelstvu, ale také, jak konečně ukázal i průzkum zveřejněný ve zmíněném pořadu, politickou stranou, která přesáhla pět procent, tzn. hranici určenou pro vstup do zastupitelstva.

Komunistům tak nebyla dána možnost vyjádřit se k problémům hlavního města a jejich řešení a také k tomu, co nabízejí pražským voličům ve svém programu.

Navíc moderátor Václav Moravec neuznal ani za vhodné jmenovat KSČM mezi těmi politickými stranami, které odsoudily počínání ODS, jež přes odpor všech ostatních klubů rozhodla o rozdělení Prahy na sedm volebních obvodů, čímž znemožnila pražskému voliči volit v krajských volbách kandidáty z celé Prahy.

Česká televize se opakovaně chová jako soukromá firma, a nikoli jako veřejnoprávní instituce. Proto požadavek na to, aby jí občané neplatili koncesionářské poplatky, se jeví jako naprosto opodstatněný.

Marta Semelová, poslankyně PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama