Mgr. Jaroslav Borka

  • KSČM
  • Karlovarský kraj
  • veřejná správa
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2015 18:26:59

Do náruče pravice

Do náruče pravice

...

Když zbrusu nový hejtman Karlovarského kraje Martin Havel hovoří o rozpadu koalice KSČM a ČSSD, vytváří vlčí mlhu a drží se jedné z osvědčených metod, jak mít vždy pravdu: „ Hlavní je obviňovat, nechť se napadený ospravedlňuje. Ten, kdo se ospravedlňuje, je už z poloviny vinen“.

V krajských volbách v r. 2008 a zejména v r. 2012 KSČM výrazně uspěla – získala nejvíce mandátů. Jako lídr kandidátky jsem se zúčastnil prakticky všech oficiálních jednání o sestavení koalice a mohu potvrdit, že vyjednávací tým KSČM udělal mnoho ústupků a vstřícných kroků, aby mohla v kraji levicová koalice vzniknout a posléze i pokračovat.

Po odchodu lídra ČSSD a hejtmana Josefa Novotného propukla v Karlovarské krajské ČSSD personální krize, která našla řešení v koalici s pravicí. Novému hejtmanovi a jeho stranickým kolegům zjevně nevadí, že koalice s pravicovými stranami jako je TOP 09 a ODS, které u občanů kraje ve volbách neuspěly, je v přímém rozporu s tvrzením předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který se ve své zprávě na sjezdu pochlubil, jak zásadově se vypořádali s těmito stranami i na vládní úrovni. Havel a nejenom on, otevřeli náruč pravici, hodili přes palubu levicový program i spolehlivého partnera, který měl právo i odvahu nastavit zrcadlo pravdě.

Hejtmanu Havlovi se zřejmě zalíbila reálná síla, založená zejména na společenském postavení, penězích a na všem, na čem lze moc zakládat, tedy i na nepravdě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama