Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2015 22:43:00

Pokuty, týkající se tepla a vody, se zmírní. Zákon je přísný

Pokuty, týkající se tepla a vody, se zmírní. Zákon je přísný

Poslanecká sněmovna ČR schválila novelu zákona o službách, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostor v bytovém domě, a to ve znění úprav navržených Senátem ČR.

„Novela obsahuje, mimo jiné, zmocnění Ministerstva pro místní rozvoj k vydání vyhlášky, kterou se stanoví podrobnosti pro rozúčtování nákladů na dodávku tepla a společnou přípravu teplé vody v domě. Jsem ráda, že dojde také ke zmírnění současného zákona, který je při uplatňování pokut při neplnění povinností poskytovatele služeb či příjemce zbytečně přísný,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Další úpravou obsaženou v novele, je odstranění zbytečné tvrdosti zákona o službách v případě uplatnění pokuty při neplnění povinností poskytovatele nebo příjemce služeb. Současně byl poplatek z prodlení nahrazen ustanovením občanského zákoníku upravujícím úrok z prodlení.

Úpravy, přijaté na základě pozměňovacích návrhů uplatněných Senátem, reagují na možné budoucí změny, týkající se povinnosti instalovat do bytů přístroje registrující dodávku tepelné energie, upravené v předpisech Ministerstva průmyslu a obchodu. V případě, že by v budoucnu byla upravena Ministerstvem průmyslu a obchodu výjimka z povinnosti instalace přístrojů registrujících dodávku tepelné energie, je stanoven v zákoně o službách náhradní postup pro rozúčtování nákladů na dodávku tepla.

Novela zákona bude předložena k podpisu prezidentu republiky. Účinnost zákona je stanovena na 1. ledna 2016.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama