ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2015 9:55:32

Kraj postaví další cyklostezky za celkem 22 milionů korun

Kraj postaví další cyklostezky za celkem 22 milionů korun

Středočeský kraj pokračuje v trendu rozvoje cykloturistiky a cyklistické dopravy v regionu.

„Právě probíhá projektová příprava cyklostezky Cerhenice–Velim a prošel také záměr cyklostezky Týnec nad Labem – Krakovany. Nyní je ve středních Čechách celkem 316 kilometrů cyklostezek,“ sdělil středočeský hejtman Miloš Petera.

               

Rada kraje projednala v pondělí 20. dubna 2015 záměr na vytvoření bezpečné komunikace pro bezmotorovou dopravu na Kolínsku. „V Týnci nad Labem a Krakovanech chceme vybudovat dvě stezky pro chodce a cyklisty o celkové délce 2,3 km a cyklotrasu o délce
0,5 km, která je propojí. O spolufinancování hodláme požádat Integrovaný regionální operační program. Cyklostezka Cerhenice–Velim bude dlouhá cca 2,7 km a povede mezi městysem Cerhenice a obcí Velim v okrese Kolín, bude na ni též přeložena cyklistická trasa č. 0109,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička (ČSSD).

V létě kraj chystá dokončit také cyklostezku Zeleneč – Lázně Toušeň, která spojí Labskou stezku s Prahou a lávku s cyklostezkami, díky níž budou moci cyklisté bezpečněji projet údolím Sázavy mezi Zbořeným Kostelcem a Týncem nad Sázavou po levém břehu řeky.

„Výjimečným projektem, který právě realizujeme, je cyklostezka určená i pro vozíčkáře na trase Trhový Štěpánov – Rehabilitační ústav Kladruby – Tehov. Tu budou moci využívat především pacienti Rehabilitačního ústavu Kladruby, aby po ní mohli jezdit na handbikách, což jsou jízdní kola na ruční pohon,“ doplnil radní Horčička.

Středočeský kraj cykloturistiku silně podporuje a propaguje. S tímto cílem se zapojil také do projektu „Česko jede“, čehož prvním krokem bylo uveřejnění cyklotipů v kraji na internetovém portále www.ceskojede.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama