Ing. Petr Bendl

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2015 11:47:00

Přispívat firmám na mzdy? Otevíráte Pandořinu skříňku!

Přispívat firmám na mzdy? Otevíráte Pandořinu skříňku!

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny dne 17. 6. 2015 k zákonu o zaměstnanosti.

Na margo toho, co tady bylo řečeno, že by mohla přijít nějaká krize apod., jak tady říkal pan zpravodaj, přece na to máme jiné nástroje. Jestliže přijdou povodně, máme na to vyloženě zákon, který je připraven. Vláda vyhlásí mimořádný stav, a v tu chvíli je možné ze státního rozpočtu a z krajských rozpočtů a z obecních rozpočtů vyčlenit mimořádné peníze na zaplacení mimořádných událostí. Česká republika na takovéto věci je poměrně dobře připravena už dnes.

Ale to, co navrhujete jako možnost využít, že v nějaké firmě je momentálně krize, tudíž žádám vládu o to, aby mi přispěla z peněz daňových poplatníků na mé mzdy, otevíráte Pandořinu skříňku, která jenom volá po zneužívání. Po něčem, co bude složité rozhodovat, až bude úředník rozhodovat, jestli nějakému žadateli dodá 30, 40 nebo 20 % mezd, které v té firmě jsou. Kdo posoudí, že tam opravdu došlo objektivně k nějakým podmínkám? Úředník? Vláda?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama