ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2015 14:18:05

Kraj přispěje na provoz cyklobusů

 Kraj přispěje na provoz cyklobusů

Se stoupající popularitou cyklistiky roste zájem o přepravu cyklobusy v našem regionu. Proto Karlovarský kraj podobně jako v uplynulých letech i v tomto roce podpoří dopravce finančním příspěvkem ve výši 200 tisíc korun.

 

​„V loňském roce jsme poskytli dopravci kolem dvou set tisíc korun a letos rada kraje schválila dotaci ve zhruba stejné výši. Provozovatel cyklobusů od nás získá 150 tisíc korun na provozní výdaje, tedy například na náklady spojené s nákupem pohonných hmot. Dále to bude 50 tisíc korun a tyto peníze jsou určené na údržbu zařízení nezbytného k převážení jízdních kol,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Společnost Autobusy Karlovy Vary, která již třináctým rokem provozuje jako jediná ucelený systém cyklodopravy v Karlovarském kraji, přepravila vloni 4928 osob a 1815 kol. V současné době v regionu funguje pět pravidelných linek, obsluhujících celé území, včetně okresních měst, Krušných hor, Slavkovského lesa, Tepelské vrchoviny a přístupné části Doupovských hor. S jízdními řády a ceníky se mohou zájemci seznámit na internetových stránkách dopravce. Cyklobusy budou jezdit až do 28. září.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama