Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2015 15:26:00

Když se chce, tak zpeněžit se dá naprosto všechno

Když se chce, tak zpeněžit se dá naprosto všechno

Zahraničí udiveně zvedá obočí nad požadavkem zaplatit poplatek za přejmenování náměstí v přístavním izraelském městě Haifě.

 Jaké bylo udivení izraelského velvyslance, když dostal dopis z nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97 s výzvou na uhrazení poplatku za použití jména Václava Havla.

Totéž potkalo města, která umístila lavičky Václava Havla. V rámci údajné licenční smlouvy chce knihovna Václava Havla po místech, kde byly lavičky umístěny, 30 000 Kč + DPH. Ani letiště, které se v Praze také přejmenovalo, nedostalo jméno Václava Havla tak zcela zdarma. Dagmar Havlová prý „pouze“ získala možnost používat zdarma VIP služby, které se pohybují kolem 5 000 Kč na osobu a jeden let.

Trochu mne mrazí v zádech, aby se tohoto, ne zrovna podle mne důstojného vzoru, nechytili i potomci osobností vzhledem k tomu, že jejich jména nesou ulice a náměstí českých, moravských a slezských měst a obcí. Nelze se ani divit, že velvyslanec Izraele oponuje, člověk by totiž nečekal, co vše se dá zpeněžit. A tak věřme, že lidé, kteří něco dokázali, nebudou prostřednictvím svých potomků požadovat zaplatit za svá jména.

Možná bychom si měli všichni uvědomit, že kšeftovat s popularitou zemřelých není tou nejlepší cestou, jak uctít jejich památku, byť je to zdůvodňováno sebelíp. Navíc mám za to, že 30 000 Kč + DPH by města, která Havlovy lavičky umístila, byla zajisté schopna využít smysluplněji ve prospěch svých občanů.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama