ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2015 10:54:41

V Říčanech byly zahájeny stavební práce na Rooseveltově ulici

V Říčanech byly zahájeny stavební práce na Rooseveltově ulici

Dlouho očekávaná komplexní oprava Rooseveltovy ulice v Říčanech, kterou Středočeský kraj jako vlastník komunikace zajišťuje ve spolupráci s městem Říčany, byla zahájena ve čtvrtek 16. července.

V této jedné z  nejvíce dopravně vytížených ulic ve městě bude rekonstruován vodovodní a kanalizační řad, vozovka dostane nový povrch a nově budou vybudovány chodníky i veřejné osvětlení.

Opravu silnice, vedoucí od křižovatky s Kolovratskou ulicí po kruhový objezd na ulici Říčanská ve směru na dálnici D1 v délce přes jeden kilometr, provede firma ROBSTAV stavby, k. s.  Středočeský kraj coby investor stavby uhradí významnou část stavebních prací. Jejich celkové náklady představují 37,3 milionu korun, z toho kraj zaplatí 31 milionů korun a město 6,2 milionu korun.

„Z této stavební akce kraje mám hned dvojí radost. Tou první je, že se Říčanští i řidiči konečně dočkají opravy této dopravou silně zatížené spojky města, a tou druhou je skutečnost, že se nám podařilo pro rekonstrukci zajistit stoprocentní výši evropské dotace, a tudíž bude celých 31 milionů korun hrazeno z evropských peněz,“ konstatoval středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD), jenž je zároveň předsedou Regionální rady Regionu soudržnosti Střední Čechy.

„Jsem rád, že jsme s krajem našli společnou cestu při řešení příjezdu do Říčan, který byl dlouhodobě ve velmi špatném technickém stavu,“ komentoval zahájení stavebních prací na Rooseveltově ulici Miloslav Šmolík (ODS), říčanský i krajský zastupitel, místopředseda Výboru Regionální rady a člen Výboru pro regionální rozvoj.

Oprava silnice potrvá zhruba pět měsíců. V rámci první etapy projde úpravou část mezi ulicemi Kolovratská a Lipanská. V další fázi pak přejdou stavební práce na úsek mezi Lipanskou a Voděradskou ulicí. Třetí etapa oprav proběhne na nejdelší části silnice mezi Voděradskou ulicí a kruhovým objezdem u hřbitova. Stavební práce budou zakončeny v lokalitě Kuříčko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama