Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2015 7:44:52

V berounském muzeu probíhají atraktivní programy pro děti

V berounském muzeu probíhají atraktivní programy pro děti

22. července připravilo Muzeum Českého krasu další akci z cyklu „Hrátky za muzejními vrátky“.

22. července připravilo Muzeum Českého krasu další akci z cyklu „Hrátky za muzejními vrátky“. Do pravidelné aktivity se ve středu zapojil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Formou her a zábavy seznamujeme děti třeba s tradičními řemesly nebo třeba s hračkami, se kterými si hráli ještě naše rodiče. Středočeská muzea cílí na mladou generaci řadou programů, o prázdninách volí podobu jednodenních aktivit nebo i celotýdenních příměstských táborů,“ sdělil radní Štefek.

Děti si v muzeu mohly „z hlíny“ vyrobit trilobita, uplést si z těsta housku, zastřílet si z kuše nebo z luku, vyzkoušet si práci s papírem, vázat si uzly, zahrát si káču, kuličky nebo mlejn, chodit na chůdách.

Hrátky budou v muzeu probíhat ještě 26. července a pak 12., 15. a 26. srpna.

Prázdninový program muzea je zpestřený ale i dalšími programy - Výstava „Jak se lidé baví“ se v prostorách muzea již konala, ale nyní je možné ji vidět v Domově seniorů TGM v Berouně. Druhá výstava nabízí od 6. července téma Devatero pohádek Karla Čapka. Do 23. srpna je k vidění i výstava Jaroslav Tušer – výběr z díla. V Geoparku Barrandien probíhá letos i oblíbené bubnování.

Další prázdninovou akcí je 5. srpna Den s paleontologem, kdy se návštěvníci seznámí s prací muzejního paleontologa a také s geologickou minulostí našeho regionu.  A přístupné jsou samozřejmě i stálé expozice.

Foto: Muzeum Českého krasu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama