ANTIBURSÍK - STOP EKOTERORU !

  • ABS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2015 10:01:59

Aktivisté obrali veřejné rozpočty o miliardy

Aktivisté obrali veřejné rozpočty o miliardy

Bezpečnostní informační služba a orgány činné v trestním řízení by se měly zajímat o “občanské aktivisty”, kteří zajistili přechod českých hráčů na zahraniční nelegální internetové stránky nabízející sázkové hry.

  0 0 1 1114 6355 ALOIS SANDBACH 52 14 7455 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Do roku 2010 inkasovaly veřejné rozpočty miliardy z provozu legálních sázkových her, které byly ze zákona prakticky pouze v rukou českých provozovatelů, jak ukládal zákon o loteriích. Fungoval sport, obce měly dostatek prostředků z aktivit, které nevymýtil žádný režim na světě. Jen je přiměřeně reguloval.

Počátkem roku 2010 informovalo vedení společnosti INCHEBA, že se o český výstavní prostor zajímá neznámá orgnizace, která hodlá uskutečnit “náborovou akci” a za tím účelem si hodlá pronajmout celý Průmyslový palác. Smlouva INCHEBĚ  velela poradit se s organizátory odborných veletrhů sázkové techniky, mezi něž patřila i firma ALOIS SANDBACH s.r.o., kterou vlastním.  Společně se zástupci profesních svazů výrobců, distributorů a provozovatelů legálních sázkových her   a živnostenským společenstvem Hospodářské komory ČR bylo zjištěno, že cílem akce je nábor nových “spolupracovníků” pro zahraniční nelegální internetové stránky nabízející sázkové hry. Proto bylo upozozrněno vedení Ministerstva financí  a jeho příslušné oddělení.  Na naši výzvu monitorovali akci pracovníci BIS.

Do několika měsíců poté se objevily zcela nové organizace s názvy Občané proti hazardu různých měst, Brnění apod. , které začaly “bojovat” s LEGÁLNÍMI českými provozovateli opravdu svéráznými metodami. Jejich zástupci lhali a podváděli. Média se začala předhánět v zaručených informacích o počtech závislých  ( 800 tisíc, 600 tisíc ), v počtech sebevražd ročně  ( 600 osob ročně před jednáním Sněmovny o novele zákona o loteriích, vše dle informace brněnského zeleného Andera na jeho FB profilu ). Začaly útoky a doslovný hon na pracovníky Ministerstva financí a vnitra, na státní zkušebny.  Kdo se bránil odborností  a upozorňoval na naprosté aktivistické hlouposti, byl mediálně označen za korumpovaného “hazardní mafií”. Přidal se samozřejmě i  MUDr. Karel Nešpor, kterého jsem v r. 1992 osobně odmítl se žádostí o financování jeho kliniky závislostí. Nikdy mi to nedopustil a zhrzeně pouštěl jeden výmysl za druhým.   

Vyhledal jsem   zástupce masmédií  a požádal o možnost uvést nesmysly aktivistů na pravou míru, protože výsledky mého studia a publikovaných prací neodpovídaly žádným vylhaným zprávám.  Požádal jsem  Radu pro televizní a rozhlasové vysílání o pomoc. Bezvýsledně. Šéfredaktoři velkých novin mi sdělili, že “veřejné mínění” již bylo vytvořeno a nenechají se vláčet konkurencí s podezřením na spolupráci  s hazardem. V té době se objevila účelová kauza, kdy se novináři vydávali za nějaké provozovatele sázkových her a provokací, která se skutečnými výrobci a  distributory sázkových her neměla nic společného, zdiskreditovali poslance, kteří neudělali nic jiného, než že odkázali na standardní postupy při zajišťování peněz pro vlastní strany. Nadále se však psalo jen o tom, že “hazard se snažil uplatit poslance”. 

 Velký útok na 130 miliard od českých hráčů byl v plném proudu. Americký podnikatel   v internetovém hazardu zařadil Českou republiku mezí své cíle.

Mediálně výborně zpracovaná akce z dílny brněnských “novinářů” České televize  gradovala poselstvím mladých Romů,  ( organizovala dcera jednoho  z poslanů ANO ), kteří žádali, aby jejich rodiče již neměli možnost hrát.

Své měly udělat i výjezdní přednášky hlavního protagonisty Martina Svobody, předsedy spolku Občané proti hazardu. Ten byl účelově  inspirován knihou Já, hráč.., která před lety vyšla na Slovensku a která mu byla dána k okopírování.  Ani se nenamáhal a své “dílo” pojmenoval naprosto stejně. Navíc i grafická úprava titulní stránky je prakticky shodná. Kdo mu knihu vydal? Kdo ji financoval? Proč se objevila právě po náborové akci v roce 2010? Přesně a účelově jasně jsou opakovány stejné postupy, které zvolil provozovatel nelegálních sázkových her také na Slovensku, v Maďarsku, Polsku a Rusku. I tam se našli “pánové a dámy ochotní”. Všichni mají jedno společné:  jsou to zadlužení bývalí  ( současní ) hráči, kteří se vozí v drahých vozech a mají peníze na hotely ve městech, kde své “přednášky” organizují. V rukou svírají špičkové mobily, organizují akce pro zástupce státu. Hostí je.  Svobodovým kamarádem je třeba i český ministr vnitra Chovanec, který se tím ani netají. Proč se nedružit s někým, kdo kradl, podváděl   a zpronevěřoval,  jak sám o sobě píše?

A co další protagonista akcí po r. 2010 exgambler Petr Verosta?  Ten proslul nejen “spoluprací” při formulování Nálezu Ústavního soudu ve věci Chrastava, kde se objevují nadbytečné formulace, které umožnily jemu a jeho kamarádům podat žaloby na fiktivní škody vůči státu  ( dle posudku Tomáše Prouzy, dnes státního tajemníka pro EU ). Nebyl to jeho podvod první ani poslední.  Za jeden z nich už Verosta “sedí”...Bývalý gambler Verosta, mediální předloha Svobody, na čas dohrál.

Majitel zahraničních webových stránek ze zemí mimo EU se dovede vetřít prostřednictvím větvení svých “podpůrných” fondů tvořených propranými penězi pocházejícími také od českých hráčů na jeho internetových stránkách, do přízně takových organizací jako jsou Transparency International, a to nejen české pobočky.  Za své peníze chce jediné:  odstranit legální konkurenci v dané zemi jakýmikoliv metodami. Tou nejlepší je zpřísnění právní úpravy tak, aby se rovnala prohibici.

Na trhu zůstanou jen hráči a závislí. Hráči přejdou na nelegální internet nabízející nehorázné úvodní půjčky do hry, čemuž nelze odolat. Jsou mezi nimi hlavně čeští středoškoláci, kteří by se do kamenných provozoven českých provozovatleů nikdy nedostali. Závislí zůstanou na krku státu, ze kterého pocházejí.  Peníze tečou za hranice mimo EU, problémy zůstávají zemi sídla hráčů.

Bezpečnostní informační služba má monitorovat všechny aktivity, které jsou cíleny proti příjmům veřejných rozpočtů a k jejich oslabení.

Možná že již hledá odpovědi na otázky, které opakuji: 

0 0 1 285 1629 ALOIS SANDBACH 13 3 1911 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Kdo spolufinanancoval a financuje  Transparency International, tedy organizaci, která se hlasitě projevuje proti českým LEGÁLNÍM provozovatelům sázkových her

Kdo financoval a financuje čelné “protihazardní” aktivisty, kteří nebojují   s hazardem nelegálním, ale JEN A POUZE s tím, který je v Česku zdaňován nebo jinak zatížen ve prospěch příjmů veřejných rozpočtů a je plně v rukou tuzemských podnikatelů

Kdo skutečně připravoval obsah Nálezu Ústavního soudu ve věci Chrastava,   v němž se objevují formulace, které nemají s pravomocemi obcí nic společného? Stačilo totiž jen konstatovat, že obce mají právo regulovat sázkové hry, nikoliv srovnávat technické parametry používaných zařízení, což je podstatou podvodu.

Je nutné prověřit několik zastavených trestních oznámení brněnskou policií, jež směřovaly vůči “aktivistům”. Proč byla zastavene?  Kdo zavolal a o  zastavení požádal?

Je třeba zjistit, proč náměstek ministra financí Tomáš Prouza odmítl zabývat se podnětem na zamezení odchodu prostředků do zahraničí, který spočíval  v jednoduchém zdanění v zahraničí dosažených výher, což upravuje                              i tuzemský zákon o daních z příjmu. Je třeba prověřit, proč tento zákon nedodržuje ani současný ministr financí a zvláště jeho náměstek Závodský, sám občanský aktivista... Dodnes nebyl vydán žádný metodický ani jiný předpis, který by vyzval pracovníky finančních úřadů ke kontrole příjmů ze sázkových her ze zahraničí  a zdanění každé tam dosažené výhry, tak jak to vyžaduje zákon o dani z příjmu.

Bez zdanění jsou totiž jen a pouze výhry dosažené v souladu s českým zákonem o loteriích, a to na území České republiky.

 JUDr. Ivo Kasal,

od roku 1989 loterní poradce, autor knih  “Kasina”, “Výherní automaty”, “Losy” , nakladatelství Olympia Praha, 

jinak též předseda politické strany

ANTIBURSÍK – STOP EKOTERORU !

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama