ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2015 15:12:39

Vyjádření starosty k uzavření smlouvy s EKOSPOL

Vyjádření starosty k uzavření smlouvy s EKOSPOL

Jako starosta MČ Praha 15 a osoba neoprávněně napadená, se především musím zcela nezbytně a zásadně ohradit proti tvrzení „starosta uzavřel smlouvu" a současně sdělit důvody uzavření takové smlouvy.

Vedení zdejší radnice se snaží v rámci zákonných možností mj. chránit oprávněné zájmy občanů v oblasti kvality venkovního prostoru při zachování funkcí zeleně, dostatečné kapacity dopravní obslužnosti a celkové infrastruktury. Proto, po vzoru jiných městských částí, je snaha vyvíjet na developery určitý tlak, aby při překotné výstavbě bytových komplexů dbali na kvalitu života ostatních, stávajících obyvatel dané lokality. Cílem a úmyslem vedení radnice, jako samosprávného orgánu, který nemá jinou možnost, jak výše zmíněné ovlivnit, neboť stavební řízení jsou výkonem státní správy v přenesené působnosti, jsou jednání s developery směřující k uzavření obdobných smluv, jako zmiňovaná smlouva s fy EKOSPOL, kterou se developer zaváže v rámci projektu vybudovat školku, místo pro sport a rekreaci či opravit komunikace nebo poskytnout finanční příspěvek městské části, která vybudování vyjmenovaného zajistí sama z takto poskytnutých prostředků.

K předmětné smlouvě je třeba uvést, že jejímu podepsání starostou MČ Praha 15, mj. ze zákona statutárního zástupce, došlo po řádném projednání ve volených orgánech, tj. Radě MČ a Zastupitelstvu MČ a jeho zmocnění těmito orgány takovou smlouvu podepsat. Zcela liché a nepravdivé je tvrzení, že „radnice opatří developerovi všechna stavební povolení pro projekt". Budeme-li volně parafrázovat obsah dotčené smlouvy pak se jedná o to, že EKOSPOL poskytne MČ finanční prostředky pokud po splnění veškerých zákonných podmínek obdrží pravomocné stavební povolení. Vydat stavební povolení je oprávněn toliko odbor stavební, který je, jak shora uvedeno, na samosprávě zcela nezávislý, neboť se jedná o výkon státní správy v přenesené působnosti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama