ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2010 15:45:00

Proč jsem se stal mediálním terčem?

Proč jsem se stal mediálním terčem?

Nedávno jsem se stal laciným terčem poměrně nevybíravé kritiky v některých denících za to, že auditorská společnost Systema Audit pracuje pro některé organizace vlastněné nebo zřizované městem.

Nedávno jsem se stal laciným terčem poměrně nevybíravé kritiky v některých denících za to, že auditorská společnost Systema Audit pracuje pro některé organizace vlastněné nebo zřizované městem.

Pár dnů jsem také váhal, zda mám na tyto útoky vůbec reagovat či nikoli. Nakonec jsem se rozhodl, že reagovat budu, a to i proto, že nechci na sobě ty vyřčené výtky nechat jen tak viset. V některých mediálních komentářích jsem byl kárán mimo jiné za to, že Systema Audit, v níž vlastním 50 procent akcií, vůbec pro městské organizace pracuje. Údajně se to neslučuje s tím, že jsem členem městské rady. Opakovaně tvrdím, že jsem já, naše firma ani společnosti, které si Systemu najaly, neporušili žádný zákon. Tvrdím také, že se nejedná ani o etický problém.

Rada města, jejímž jsem řadovým členem, totiž nikdy nerozhodovala o tom, jakého auditora si mají městské organizace vybírat. Na žádnou z těch několika městských organizací jsem nenaléhal, aby zadaly auditování právě Systemě. Tyto společnosti si Systemu jistě nevybraly proto, že odvádí špatnou práci a ještě k tomu za drahé peníze. Vybraly si Systemu proto, že naopak svoji práci dělá dobře a za rozumné peníze. Měl bych tedy obchodní společnost a druhého spoluvlastníka poškozovat tím, že budu nařizovat, ať nepracují pro klienta (byť s městem spjatého), který si naši společnost chce sám najmout, zřejmě proto, že byl vždy předtím s prací Systemy spokojen?

Pokud mě někdo míní za toto hanět, pak je sám pokrytcem. V této souvislosti se jeví i nedávné výtky, že mi Systema "vydělala" v loňském roce zhruba 180 tisíc korun, poněkud uboze. Pokorně přiznávám, že nejsem chudý člověk.

Jsem finančně poměrně dobře zajištěn ještě z doby, než jsem vstoupil do politiky. Myslím, že se to o mně všeobecně ví.

V nadcházejících volbách budu obhajovat post senátora v pardubickém obvodu. Na této funkci nejsem existenčně závislý. Politiku dělám proto, že mohu ovlivňovat veřejné dění, že mohu případně pomoci i svému regionu. Předem avizuji, že svoji předvolební kampaň povedu v poklidném duchu, na své protikandidáty útočit sám nebudu, nenechám se ani k takovému útoku vyprovokovat. Alespoň se o to budu maximálně snažit.

Ing. Jiří Stříteský, senátor PČR, neuvolněný radní statutárního města
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama