RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2010 16:07:00

Stavba obchvatů měst má pokračovat

Stavba obchvatů měst má pokračovat

Předseda vlády navštívil rozestavěný most na dálnici R6 a porcelánku Thun 1794.

„Jsem přesvědčený, že je nutné se podívat na projekty především tam, kde se jedná o obchvaty měst a obcí. Tam je možné v profilu rychlostní silnice pokračovat. Navíc se tím odlehčí doprava přímo ve městech a v obcích, a jestliže bude dobrá projektová příprava, ale také otázka vyřešení pozemků a pozemkového vlastnictví, tak podle mého názoru je možné za méně peněz dosáhnout stejného efektu,“ řekl premiér.

Příští rok bude podle Petra Nečase velmi komplikovaný a řada staveb se bude stavět až v letech 2012 – 2013. Nicméně definitivní podoba projektů, které se budou v příštím roce stavět, není určena. Premiér proto bude požadovat od ministerstva dopravy, aby do konce roku sestavilo seznam priorit, včetně úseků dálniční dopravní infrastruktury.

Premiér dále navštívil karlovarskou porcelánku Thun 1794. V době, kdy vrcholila krize porcelánového a sklářského průmyslu, tak Petr Nečas jako ministr práce a sociálních věcí prosadil legislativu, která umožnila v případě insolvence, aby zaměstnanci dostali tříměsíční náhradu mzdy.

„Samozřejmě mě další osud podniku zajímal, protože v době krize porcelánového a sklářského průmyslu byly dokonce na několik měsíců odstavené provozy i tady,“ řekl premiér.

 V porcelánce dnes pracuje méně než polovina zaměstnanců. „I v důsledku globální ekonomické krize se odbyt snížil, vývoz porcelánu je závislý hlavně na zahraničních teritoriích, takže já jsem rád, že alespoň část lidí znovu tady našla zaměstnání, že ta továrna po zhruba dvouměsíční odstávce se znovu rozjela. Pevně doufám, že zde výroba vydrží a že i lidé tady najdou zaměstnání,“ dodal premiér.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama