Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2010 20:49:10

Odpovědi na otázky ČTK před volbami do ZHMP

Odpovědi na otázky ČTK před volbami do ZHMP

Marta Semelová, vedoucí kandidátka KSČM pro volby do ZHMP, odpověděla na dotazy ČTK k problematice hlavního města Prahy.

1)     Co považujete za hlavní úkol pro město v novém období, jak jej chcete dosáhnout?

Vše se pochopitelně odvíjí od ekonomiky. Takže bude nutné zajistit průhledné financování, zakázky pod kontrolou veřejnosti, prověření uzavřených smluv, které vyvolávají určité pochybnosti.

 

2)     Do čeho chcete nejvíce investovat a kde na to chcete získat prostředky? Budete ochotna kvůli tomu město zadlužit?

Je zapotřebí zajistit důstojný život obyvatel Prahy i příjemný pobyt návštěvníků metropole. Proto je třeba investovat do bydlení, školství, zdravotnictví sociálních služeb. Občané musí mít střechu nad hlavou /snížení nájmů a služeb na bydlení, výstavba malometrážních bytů se sociálním nájemným, privtizaci bytového fondu pouze na základě přání nájemníků za cenu, kterou mohou zaplatit/, práci /především pro absolventy škol, zdravotně postižené, ženy nad 50 a muže nad 55 let, mladé ženy po mateřské dovolené/, sociální jistoty pro mladé rodiny s dětmi i seniory, dopravu, která zajistí potřeby lidí a nebude příliš zatěžovat životní prostředí, bezpečnost, tzn.ochranu života, zdraví a majetku. Investovat se musí do obnovení sítě jeslí a mateřských škol.

 

3)     Počítáte s privatizací obecního majetku?

Obec by měla být schopna zajistit vše, co je třeba k jejímu rozvoji a zajištění potřeb jejích obyvatel. K tomu potřebuje mít zdroje. Pokud vše rozprodá, těchto zdrojů se zbaví.

 

4)     S jakou stranou či koalicí budete ochotni po volbách spolupracovat, s jakou nikoliv?

Nemám problémy spolupracovat na řešení věcných problémů s každým, komu jde o zájmy občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama