RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2010 9:18:50

Zabraňme oranžovému Senátu

Zabraňme oranžovému Senátu

Předseda ODS Petr Nečas vyzývá k podpoře kandidátů z řad koaličních stran.

Děkuji všem voličům Občanské demokratické strany, kteří přišli k senátním a komunálním volbám a podpořili naše kandidáty. Velmi si jejich podpory vážíme a oceňujeme, že podpořili Občanskou demokratickou stranu.

Chci zdůraznit, že je tady obrovská šance pro 22 senátních kandidátů z řad tří koaličních stran, kteří mohou získat 22 mandátů pro pokračování reformní politiky. Česká republika má unikátní šanci, unikátní okno příležitosti k tomu, aby se modernizovala a aby nastolila základy dlouhodobé konkurenceschopnosti a na základě toho i prosperity pro své občany. K tomu nezbytně potřebujeme reformy. K tomu nezbytně potřebujeme proreformní Senát.

Vyzývám proto všechny voliče ODS, aby podpořili kandidáty Občanské demokratické strany ve druhém kole senátních voleb. Tam, kde se do druhého kola senátních voleb nedostal kandidát občanských demokratů, vyzývám k podpoře koaličního kandidáta TOP 09 nebo Věcí veřejných. Vyzývám také k podpoře kandidátů KDU-ČSL a paní senátorky Liany Janáčkové v těch obvodech, kde proti představiteli levice nestojí koaliční kandidát.

Chci také vyzvat všechny proreformní voliče, aby ve druhém kole senátních voleb podpořili politické síly, které prosazují modernizaci této země, její prosperitu a její dlouhodobou konkurenceschopnost.

Zdůrazňuji, že vláda pod mým vedením má vůli v reformách pokračovat. Česká republika reformy potřebuje. Musíme zabránit riziku zvyšování zadlužování a modernizovat naší zemi.

Pro vedení ODS je výsledek voleb jednoznačným potvrzením jeho úsilí pokračovat ve vnitřních změnách v naší politické straně. Výsledky komunálních voleb jednoznačně ukázaly, že se nehlasovalo o Občanské demokratické straně jako celku, ale o důvěryhodnosti jejích jednotlivých komunálních představitelů. Rozdíly ve volebních výsledcích ODS v jednotlivých městech jsou příliš výrazné na to, abychom je mohli ignorovat.

Přestože ODS nezvítězila v pražských magistrátních volbách, v drtivé většině pražských městských částí zvítězila. To znamená, že starostové městských částí a místní ODS mají vysokou důvěru voličů. Je to pro nás důkaz, že jdeme správnou cestou. ODS musí reprezentovat důvěryhodní politici.   

Chci na závěr ještě jednou vyzvat voliče, aby dali šanci ODS v těchto změnách pokračovat a podpořili ji ve druhém kole senátních voleb. Tam, kde není kandidát ODS, je žádám, aby podpořili koaliční kandidáty, případně kandidáty nelevicové.

Petr Nečas, předseda ODS
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama