Ing. Oldřich Vlasák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2010 14:15:55

Pojistka demokracie je nesmírně důležitá

Pojistka demokracie je nesmírně důležitá

Europoslanec Oldřich Vlasák k druhému kolu senátních voleb.

"Přímým soubojem ODS - ČSSD bude druhé kolo voleb v Jičíně, které se koná 22. a 23. října 2010 v senátním obvodu č. 37 Jičín.

První kolo dopadlo dobře, zvítězil v něm stávající místopředseda Senátu Jiří Liška z ODS. Nyní je potřeba vytrvat a podpořit našeho kandidáta. Česká republika má jedinečnou šanci, aby nastolila základy dlouhodobé konkurenceschopnosti a na základě toho i prosperity pro své občany. K tomu potřebujeme dotáhnout do konce nastolené reformy a pokud ovládne levice Senát, nikdy se nám to nepodaří. Proreformní Senát je pro naši republiku nyní nesmírně důležitý.

Jestli si dokážu představit někoho na postu senátora, tak je to právě MVDr. Jiří Liška. Obrovská životní zkušenost, umění naslouchat lidem, vnímat jejich problémy a snažit se je také řešit, to jsou vlastnosti, které Jiřímu rozhodně nechybí. Odpovědnost nejen v politice, ale i ve veřejném životě, houževnatost a neměnné pravicové názory, to jsou jeho další devizy.
Jiří Liška svým působením v Senátu a politickým postojem jasně dokazuje důležitý význam této instituce. V nedávné minulosti nás při rozhodujících hlasováních jako jeden z pravicových zákonodárců přesvědčil, že pojistka demokracie, o které se především při vzniku Senátu hovořilo, je nesmírně důležitá.

Jednou z oblastí, které se od počátku svého působení v Senátu ČR věnoval a která stojí za mimořádnou pozornost, byla popularizace a připomínání si historie poválečných let, včetně protikomunistického odboje. Jako jeden z předkladatelů dokázal před několika lety prosadit uznání třetího odboje, zákona definujícího protikomunistický odboj a odpor proti komunismu a formy tohoto odboje nebo odporu.

Jiří Liška je pracovitým, oblíbeným a fundovaným politikem, který si právě na základě výsledků své práce zaslouží být znovu zvolen i do dalšího období."
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama