Ing. Ivan Fuksa

  • ODS
  • Příbram
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2010 10:55:29

Regionfest představí to nejlepšího z našeho zemědělství

Regionfest představí to nejlepšího z našeho zemědělství

To nejlepší, co nabízejí malí a střední výrobci a zemědělci ze všech regionů Čech a Moravy, mohou ochutnat návštěvníci prvního Regionfestu v Praze v pátek 22. a sobotu 23. října.

To nejlepší, co nabízejí malí a střední výrobci a zemědělci ze všech regionů Čech a Moravy, mohou ochutnat návštěvníci prvního Regionfestu v Praze v pátek 22. a sobotu 23. října. Na náměstí Jiřího z Poděbrad postaví své stánky výrobci ocenění v projektu Ministerstva zemědělství ČR Regionální potravina.

„Regionfest je přehlídkou toho nejlepšího, co naše regionální zemědělství a potravinářství nabízí. Na místě se návštěvníci přesvědčí, že výrobci dávají do své práce veškerý svůj řemeslný um a srdce. Sám si proto přijdu nejen s výrobci popovídat, ale určitě si také nakoupím,“ říká ministr zemědělství Ivan Fuksa, který projekt Regionální potravina osobně podporuje.

Ochutnat a nakoupit bude možné třeba přírodní ovocné šťávy, zeleninu, pečivo, uzeniny a masné výrobky, pivo, sýry, cukrářské a mléčné výrobky a další pochoutky. Všechny výrobky ocenily odborné poroty v prvním ročníku projektu Regionální potravina. V každém kraji mohl získat toto prestižní ocenění jen jeden výrobek v každé z šesti kategorií. Pražský Regionfest je největší přehlídkou oceněných regionálních zemědělských a potravinářských produktů v letošním roce.

Pro pohodlný rodinný nákup přichystali organizátoři dětský koutek s hlídáním. Děti si přijdou na své i během kulturního programu – připravena jsou dětská divadelní představení a soutěže. Všem návštěvníkům je určena kuchařská show nebo ukázky tradičních řemesel a výroby domácích potravin s ochutnávkou. Těšit se mohou na pečení placek, stloukání másla, zdobení perníčků a šlapání zelí. V sobotu se navíc mohou návštěvníci Regionfestu zapojit do pokusu o překonání světového rekordu v počtu vyrobených jednohubek. Ten současný činí 9500 kusů.

Regionfest má i svou odbornou část. Na České zemědělské univerzitě v Praze proběhne v pátek dopoledne seminář pro studenty a regionální výrobce. Zástupci ministerstva vysvětlí záměry a budoucnost projektu, seznámí účastníky se zkušenostmi z podobných projektů v zahraničí a odpoví na otázky účastníků.

Program Regionfestu:

Pátek 22.10.

13:00   Lidová muzika Kapric
14:00   Dětský sbor Vonička
16:30   Dětské divadelní představení
17:30   Kulinářská show kuchaře Martina Buška

Sobota 23.10.

10:00   Dětské představení divadla
13:00   Dětský rockový sbor Svatý pluk
14:00   Pokus o překonání rekordu
15:30   Dětské soutěžní odpoledne

Během celého dne hraje lidová muzika Kapric

www.regionfest.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama