Ing. Vladimír Derner

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2010 11:20:00

Díky aukci ušetří kraj více než 13 milionů korun za plyn

Díky aukci ušetří kraj více než 13 milionů korun za plyn

Více než 22 procent ušetří Královéhradecký kraj za dodávku plynu na rok 2011 díky elektronické aukci na dodavatele plynu.

Více než 13 milionů korun - tedy přes 22 procent - ušetří Královéhradecký kraj za dodávku plynu na rok 2011 díky elektronické aukci na dodavatele plynu, která dnes proběhla v sídle kraje. Do soutěže pro 98 příspěvkových organizací a obchodních společnosti kraje se přihlásilo 5 firem.

Celkově kraj dosud vyšla roční spotřeba plynu těchto krajských organizací více než 58 milionů korun. Již vyvolávací cena elektronické aukce znamenala téměř 14 procent úspory.

„Vyvolávací cena elektronické aukce, se kterou se firmy přihlásily do soutěže, byla o více než 8 milionů korun nižší než dosavadní celkové roční náklady. Ukazuje se, že centrální elektronická aukce na dodávku plynu může být velice efektivním způsobem úspory výdajů pro krajskou správu. Uspořené peníze použije kraj v krajském rozpočtu a bude mít přesnou představu, kolik se kde ušetří," řekl Vladimír Derner, náměstek královéhradeckého hejtmana, který odpovídá za oblast majetku.

Dražba cen plynu pro krajské příspěvkové organizace kraje dnes začala v 9 hodin a trvala 30 minut, během kterých firmy postupně podhazovaly nižší ceny. Například již po zhruba sedmi minutách aukce se soutěžená cena za plyn snížila o zhruba 2 miliony korun tedy na více než 17- procentní úsporu oproti celoroční spotřebě plynu. 9 minut před skončením prvního kola již dosahovala úspora kraje téměř dvacetiprocentní úsporu z roční spotřeby plynu a po 28 minutách již úspora stoupla na konečných 22 procent.

Jméno firmy, která v aukci zvítězila a získá zakázku, nemohla být zveřejněna. K tomu dojde až po uplynutí všech zákonných lhůt, kterou jsou spojeny s takovým výběrovým řízením. Nejpozději do zhruba dvou měsíců.

Aukce se účastnily školy, nemocnice, ústavy sociální péče či správa a údržba silnic: celkem 98 příspěvkových organizací a obchodních společností kraje.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama