PhDr. Martin Vacek, MBA

Bez politické příslušnosti
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2010 19:23:17

Dopady reforem musí být co jak nejvíc sociálně citlivé

Dopady reforem musí být co jak nejvíc sociálně citlivé

Předseda sociálního výboru PSP Vacek svolává jeho jednání.

Vzhledem k vyhlášení stavu legislativní nouze se zásadně posiluje role Sociálního výboru PS a jeho předsedy Martina Vacka (VV) v posuzování čtyř reformních zákonů.

„Věci veřejné si uvědomují odpovědnost a význam přijetí těchto ekonomických norem pro udržení dobré pověsti a mezinárodního ratingu ČR, předvídatelnosti ekonomického prostředí pro firmy a živnostníky a zejména zlevnění státního dluhu, kdy se sníží úroky za výši mezinárodních půjček. Role Věcí veřejných v této záležitosti bude maximálně konstruktivní a věcná," řekl předseda strany Věci veřejné Radek John.

Poslanec a místopředseda rozpočtového výboru Radim Vysloužil shrnul vyjednané úspěchy VV v souvislosti s těmito vybranými zákony.

„Nejvíce bych vyzdvihl ponechání stropu pro placení sociálního a zdravotního pojištění na úrovni 72násobku průměrné mzdy za jeden dok. Tímto jsme zajistili, že vysokopříjmové skupiny budou do systému odvádět vyšší prostředky, čímž bude dosaženo sociální solidarity vůči nízkopříjmovým skupinám.  Navzdory snahám a pokusům koaličních partnerů o zrušení porodného se nám podařilo prosadit zachování porodného pro matky prvorodičky, které žijí v rodinách s příjmem pod 2,4násobek životního minima," řekl Radim Vysloužil.

Předseda sociálního výboru Martin Vacek operativně svolal jednání výboru na úterý 2. listopadu.

„Jako předseda pro sociální politiku PSP ČR chci informovat veřejnost v návaznosti na stav legislativní nouze o tom, že jsem svolal jednání výboru na následující úterý. Výbor se bude důsledně zabývat celou škálou souvislostí a odpadů projednávané problematiky. Budu požadovat osobní účast zástupců MPSV na jednání tak, aby bylo maximálně efektivní. Chci přihlédnout zejména k tomu, aby plánované dopady na občany této země byly v souladu s programovým prohlášením vlády co možná nejvíc sociálně citlivé," řekl Martin Vacek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama