ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2010 18:47:00

Snížení paušálů by přimělo řadu podnikatelů skončit s podnikáním

Snížení paušálů by přimělo řadu podnikatelů skončit s podnikáním

Reakci ministra průmyslu a obchodu na dnes prezentovaný záměr ministerstva financí snížit výdajové paušály pro drobné podnikatele.

"Považuji za nutné reagovat na záměr Ministerstva financí ČR snížit výdajové paušály pro osoby samostatně výdělečně činné, který dnes v médiích prezentoval náměstek ministra financí Minčič. Tento záměr je evidentně ve fázi prvotních úvah, což však není překážkou pro to, aby s ním ministr financí vládu podrobně seznámil. Považuji to za důležité, protože snížení výdajových paušálů je v rozporu s programovým prohlášením vlády.

Jako ministr průmyslu a obchodu, která má v gesci podporu podnikání, snižování výdajových paušálů principiálně odmítám. Takový krok by vedl ke zvýšení daňové zátěže živnostníků, kteří na rozdíl od zaměstnanců nemají nárok na placenou dovolenou, placené volno, proplácení přesčasů a další výhody.

Snížení výdajových paušálů by mělo negativní vliv na zaměstnanost, protože pro řadu OSVČ by bylo impulsem k ukončení jejich podnikání. Vládní program obsahuje jasně definovaný závazek, že se v důsledku sjednocení základu daně nezvýší celková odvodová zátěž osob samostatně výdělečně činných,"  říká ministr Kocourek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama