ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2010 14:52:21

Odstraňme bariéry svazující jednotný vnitřní trh

Odstraňme bariéry svazující jednotný vnitřní trh

Zástupci ambasád členských zemí Evropské unie se dnes na Ministerstvu průmyslu a obchodu ptali na to, jakým směrem chce Česká republika dál rozvíjet společnou obchodní politiku EU.

„Pro Českou republiku je klíčové, aby Evropa dokázala vytvořit prostředí podporující inovace a ekonomiku založenou na znalostech,“ zdůrazňuje ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek a dodává: „Nejspolehlivější cesta k prosperující, spokojenější a bohatší Evropě podle nás začíná a končí u důsledného odstraňování bariér svazujících jednotný vnitřní trh.“

Náměstek ministra průmyslu a obchodu pro Evropskou unii Martin Tlapa na úvod setkání se zastupiteli připomněl, že i když je dnes EU největší ekonomikou světa, musí se připravit na to, že už v roce 2015 budou 90 % světového ekonomického růstu vytvářet státy mimo evropský kontinent. „Proto se Česká republika intenzivně podílela na přípravě nové obchodní strategie EU, která staví na silnější spolupráci s nastupujícími hospodářskými obry a která zdůrazňuje výhody otevřené ekonomiky,“ vysvětluje Martin Tlapa.

Mezi hlavní témata dnešního setkání patřil Akt o jednotném trhu. Pro Českou republiku je podle náměstka Tlapy důležité zejména to, aby se Evropa shodla na pravidlech pro jednotný evropský patent, univerzálně zavedla směrnici o službách na vnitřním trhu, podporovala vzájemné uznávání profesních kvalifikací a především pomáhala malému a střednímu podnikání.

K dalším tématům patřily program politiky rádiového spektra, který má pomoct s rozvojem rychlého mobilního internetu, nebo Evropská broadbandová strategie, ve které si EU dala ambiciózní cíl nabídnout každému Evropanovi do roku 2020 přístup do internetu rychlostí nejméně 30 megabitů za sekundu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama